Sanaderov tjelohranitelj pomoćnik ministra policije, Šeksov kum državni tajnik za more

Sanaderov tjelohranitelj pomoćnik ministra policije, Šeksov kum državni tajnik za more

DOSADAŠNJI tjelesni čuvar premijera Ive Sanadera Stipe Čačija postao je pomoćnik ministra policije. Državni tajnik za more bit će Šeksov vjenčani kum i bivši načelnik općine Blato na Korčuli Branko Bačić.

Bivši tjelohranitelj pokojnog Franje Tuđmana Stipe Čačija i sam se iznenadio kada ga je premijer Sanader imenovao pomoćnikom ministra unutarnjih poslova Marijana Mlinarića.

Čačija je do sada bio zaposlen u Hrvatskoj vojsci, pa ga je na prijedlog ministra obrane Berislava Rončevića predsjednik Mesić 31. 12. poslao u predsjedničku mirovinu.

Tijekom predizborne kampanje mediji su pisali o Čačiji jer je Sanaderu bio tjelohranitelj, a imao je otvoreno bolovanje.

Sinjanin Čačija je najprije radio u osiguranju predsjednika Franje Tuđmana, a nakon što se Gardijski zdrug rasformirao odbio je raditi u Središtu za međunarodne operacije, pa je otvorio dvogodišnje bolovanje. Na jesen 2003. prekinuo je bolovanje i trebao je nastaviti školovanje u Zapovjednoj – stožernoj školi na Črnomercu, no on je i to odbio te je produžio bolovanje.

Za državnog tajnika MUP-a imenovan je Ivica Buconjić, a za pomoćnike ministra uz Čačiju je imenovan i Zlatko Gledec. Pomoćničke je dužnosti u MUP-u razriješen Bojan Sobol.

Šeksov kum tajnik za more

Za državnog tajnika Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka Vlada je imenovala Branka Bačića, dužnosti zamjenika ministra razriješila je Pavu Komadinu, a dužnosti pomoćnice ministra Alenku Košišu Čičin-Šain. Šeksov vjenčani kum Branko Bačić po zanimanju je geodet, a do sada je obnašao funkciju načelnika općine Blato na Korčuli.

Za državnog tajnika u Uredu za razvojnu strategiju imenovan je Ante Babić, u Uredu za E-Hrvatsku Miroslav Kovačić, u Uredu za upravu Antun Palarić (koji je razriješen dužnosti tajnika Ministarstva poljoprivrede), te u Uredu za upravljanje državnom imovinom Grga Ivezić.

Dužnosti predstojnika vladinih ureda za državnu imovinu, za strategiju razvitka, te za internetizaciju razriješeni su Katarina Čop, Haris Boko i njegov zamjenik Sead Kotlo, i Mladen Mauher. Dužnosti predstojnika Ureda za suradnju s Međunarodnim kaznenim sudom razriješen je Jakša Muljačić i imenovan pomoćnikom ministrice pravosuđa za suradnju s međunarodnim kaznenim sudovima.

Maček glasnogovornik Vlade

Za predstojnicu Ureda premijera u rangu državne tajnice imenovana je Bianca Matković. Za predstojnika vladina Ureda za odnose s javnošću i za glasnogovornika Vlade imenovan je Ratko Maček. Predstojničke dužnosti u tom uredu razriješena je Sanja Kos, a dužnosti njene zamjenice razriješena je Ivana Noršić. Dužnost tajnice Vlade i dalje će obnašati Jagoda Premužić, a njena će zamjenica i dalje biti Andreja Gabrijel.

Vlada je razriješila zamjenika ministra vanjskih poslova Ivana Šimonovića, a za državne tajnike u tom Ministarstvu imenovala Hidajeta Bišćevića i Gordana Bakotu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Ministarstvu obrane pomoćnikom ministra za materijalne resurse imenovan je Mate Raboteg, a te je dužnosti razriješen Arsen Bauk.

Bivša HDZ-ova pomoćnica ministra nova državna tajnica 

Državnom tajnicom Ministarstva financija imenovana je Martina Dalić, koja je bila bivša HDZ-ova pomoćnica ministra. M. Dalić je Prkin kadar, a do travnja 200. bila je glavna ekonomistica PBZ-a.

Pomoćnikom ministra i ravnateljem Carinske uprave Mladen Barišić, a tajnikom ministarstva Zvonko Šakić. S te dvije posljednje dužnosti razriješeni su Anton Uljar i Gorenka Bulj.

Državnim tajnicima Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva Vlada je imenovala Vladimira Vrankovića i Veru Babić koju je prethodno razriješila dužnosti pomoćnice ministra. S mjesta zamjenika ministra razriješen je Bože Borko Žaja.

Državnom tajnicom Ministarstva pravosuđa imenovana je Snježana Bagić, a pomoćnikom ministra Boris Koketi. U tom su ministarstvu dužnosti zamjenika i pomoćnika ministra razriješeni Miljenko Kovač i Vanja Bilić.

Državni tajnik Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi je Velimir Božikov, a pomoćnice ministra su Katja Matijević i Dubravka Jadro. Pomoćničkih dužnosti razriješeni su Mila Hrabrić i Dušan Mandac.

U Ministarstvu zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva imenovana su dva državna tajnika - Aleksander Russo i Davor Mrduljaš. Tajnikom toga Ministarstva imenovan je Veljko Mudrić, dok je te dužnosti razriješe Vinko Mladineo, a dužnosti zamjenika ministra razriješen je Mladen Ružman.

Vlada je imenovala tri državna tajnika Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa - Nevia Šetića, Želimira Janjića i Slobodana Uzelca. Razriješila je dosadašnjeg zamjenika i pomoćnika ministra Zdenka Franića i Ivana Vavru.

Državnim tajnikom Ministarstva kulture imenovan je Jadran Antolović koji je razriješen dužnosti pomoćnika ministra. Razriješena je i dosadašnja zamjenica ministra Biserka Cvjetičanin. Novi predsjednik Komisije za odnose s vjerskim zajednicama je Božo Biškupić koji će na tom mjestu zamijeniti Gorana Granića.

 Za svog člana zaduženog za nacionalnu sigurnost, koji će ujedno biti i predsjednik Savjeta za koordinaciju sigurnosnih službi, Vlada je odredila ministra unutarnjih poslova Marijana Mlinarića. Za vršitelja dužnosti direktora Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost imenovan je Vinko Mladineo, dok je za predsjednika Upravnog odbora toga Fonda imenovan Davor Mrduljaš, a s te je dužnosti razriješen Roko Andričević.

                                            Fotografija:www.hdz.hr

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara