Sanders traži od Rusije da mu ne pomaže u kampanji

Sanders traži od Rusije da mu ne pomaže u kampanji
Foto: EPA

DEMOKRATSKI predsjednički kandidat Bernie Sanders jučer je upozorio Rusiju da se ne miješa u američke izbore nakon što su mu američki dužnosnici rekli da Moskva pokušava pomoći njegovoj kampanji.

"Obavještajna zajednica nam govori da se miješaju u ovu kampanju, upravo sada, 2020. I gospodinu Putinu sam rekao, budem li izabran za predsjednika, vjerujte mi, nećete se više miješati u američke izbore", rekao je Sanders novinarima u Bakersfieldu u Kaliforniji.

Očekuje se da će Sanders, 78, demokratski socijalist iz Vermonta, biti favorit za demokratskog kandidata te da će pobijediti danas na predizborima u Nevadi.

Kremlj: Ne pomažemo Trumpu

The Washington Post je jučer, citirajući osobe upoznate s tom stvari, objavio da su američki dužnosnici rekli Sandersu o ruskim naporima te također obavijestili republikanskog predsjednika Donalda Trumpa i američke zastupnike.

Još nije jasno o kakvom se obliku ruskog angažmana radi, piše list.

Izvor iz Kongresa potvrdio je da su obavještajni dužnosnici rekli zastupnicima kako se čini da se Rusija angažirala u dezinformiranju i propagandnoj kampanji kako bi ojačala kampanje i Sandersa i Trumpa.

Kremlj je jučer opovrgnuo da se Rusija miješa u američku predsjedničku kampanju da ojača Trumpove ponovne izborne šanse.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara