Sandra Perković kuka jer nije dobila stipendiju, a za izostanke iz Sabora dobit će 63 tisuće kuna

Sandra Perković kuka jer nije dobila stipendiju, a za izostanke iz Sabora dobit će 63 tisuće kuna

Screenshot: Hrvatski sabor, Foto: Patrik Macek/Pixsell

PROŠLI petak istekao je treći tjedan zaredom da Sabor nije uspio skupiti kvorum, pa stoga nije mogao ni glasati. Poluprazna sabornica nešto je na što smo navikli, no budući da većina ovisi o tek nekoliko ruku, svaki nedolazak zastupnika može stopirati izglasavanje bilo kojeg zakona.

> Za sve informacije, kontaktirajte zastupnicu Sandru "slatkicu" Perković

Sandra Perković koju je u Sabor uvalio njezin zaštitnik Milan Bandić, jedna je od onih koja se u Saboru nakon konstituirajuće sjednice, prema službenim podacima, više nije pojavila. Ako se i pojavila, nije se registrirala. Pokazuju to službeni podaci, prema kojima je vidljivo da to niti jednom nije učinila.Iako je u petak Ivan Sinčić optužen da je srušio kvorum, činjenica je da su u Saboru, kako bi dostigli kvorum, trebali biti HDZ-ovi zastupnici te njihovi partneri. Pojedini su se pravdali službenim putovanjima i bolešću, a Sandra Perković je u petak bila u Šangaju na natjecanju Dijamantne lige.

U medijima je više puta naglasila kako su joj njezini sportski ciljevi glavna preokupacija, ali se i požalila da već šest mjeseci nije primila olimpijsku stipendiju.

Ipak, Perković ne mora brinuti za egzistenciju, budući da će za pet mjeseci primiti ukupno 63 tisuća kuna neto, a da se u sabornici na Markovom trgu, prema službenim podacima, a izuzev konstituirajuće sjednice - nije pojavila niti jednom.

Kosor: Perković ne obavlja svoj posao, a prima plaću

Darinko Kosor, član Domoljubne koalicije kritizirao ju je zbog izostanka.

"Imamo neke zastupnike, kao gospođa Perković koja ne obavlja svoj posao, a prima plaću. Ne dolazi na sjednicu. Ona je meni super kao sportašica, ali ne možete raditi nešto za što fizički ne možete biti, morate naći zamjenu. Očekujem da će se od idućeg petka uozbiljiti svi oni drugi Klubovi čiji zastupnici danas nisu bili", rekao je Kosor.

Sandra Perković kandidirala se i za gradonačelnicu Zagreba.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara