SARS - HONG KONG: ŠEST NOVIH SMRTNIH SLUČAJEVA, JOŠ 22 ZARAŽENA

Vlasti u Hong Kongu izvijestile su da je od posljedica virusa SARSa u ponedjeljak umrlo još šest osoba, a zaraženo ih je još dvadeset dvoje. L

Od te su bolesti u Hong Kongu do sada umrle 94 osobe, a u ponedjeljak je broj zaraženih iznosio 1.402 osobe, u odnosu na 1.380 u nedjelju. Vjeruje se da se bolest, čiji simptomi podsjećaju na simptome gripe, prvi put pojavila u južnoj Kini, a u ožujku je pogodila područje Hong Konga.

Liječnici i znanstvenici honkonških bolnica, u očajničkim pokušajima da što prije pronađu lijek za SARS, dopustit će upotrebu tradicionalne kineske medicine, prvi put nakon japanske okupacije 40-ih godina, izvijestile su u ponedjeljak gradske vlasti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Neuobičajena odluka donesena je nakon što je objavljeno da je od smrtonosne bolesti danas umrlo još šest osoba. Sve je više medicinskog osoblja s tog područja koje primjenjuje tradicionalne kineske lijekove u borbi potiv opasne bolesti.

"Otvoreni smo za upotrebu tradicionalne kineske medicine", izjavio je u ponedjeljak ravnatelj Zdravstvenih ustanova Hong Konga Liu Shao-haei.

(Hina) mh sd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara