Sastanak iračke oporbe u Sulejmaniji

ZAJEDNIČKO vodstvo iračke oporbe, koje bi moglo činiti buduću iračku vladu, sastaje se u utorak u Sulejmaniji u iračkom Kurdistanu, izvijestio je dužnosnik Vrhovnog vijeća islamske revolucije u Iraku, a prenosi iranska agencija Irna.

"Sastanak vodstva iračke oporbe sastat će se u utorak u Sulejmaniji gdje će razmotriti razvoj situacije u Iraku nakon američko-britanskog napada", izjavio je Mohsen Hakim, sin i povjerljiva osoba drugog čovjeka Vrhovnog vijeća Abdelaziza Hakima.

On je kazao kako su članovi zajedničkog vodstva posljednja dva dana raspravljali o pripremama za razdoblje nakon Sadama Huseina. Vrhovno vijeće, čije je sjedište u Iranu, glavna je iračka šiitska oporbena organizacija. Abdelaziz Hakim član je zajedničkog vodstva iračke oporbe koja se ujedinila krajem veljače u Kurdistanu i čini jezgru buduće iračke vlade.

Amerikanci su borcima iračke šiitske oporbe naredili da ne sudjeluju u vojnim akcijama protiv snaga Sadama Huseina, izjavio je u utorak u Teheranu na konferenciji za novinare čelnik Vrhovnog vijeća ajatolah Sayed Mohamed Baqer Hakim. Savjet iračkom stanovništvu "da ostane postrani tijekom sukoba" vrijedi i za naše borce", kazao je Hakim.

(Hina) mh sd

(Hina) mh

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara