Sastanak radne skupine za izmjene i dopune ZOR-a

Zajednička radna skupina za usklađivanje izmjena i dopuna Zakona o radu održala je danas u vladinu Uredu za socijalno partnerstvo sastanak na kojem se raspravljalo o pitanjima instituta "malog poslodavca", Fondu za zaštitu radničkih potraživanja, kolektivnim radnim odnosima te o odgodi primjene instituta otpremnina i otkaznih rokova.

Kako je priopćeno iz vladina Ureda za odnose s javnošću, tim je sastankom završen rad zajedničke radne skupine na izmjenama i dopunama Zakona o radu, a rad će se nastaviti u užoj skupini stručnjaka socijalnih partnera kako bi se nomotehnički uskladile pojedine odredbe konačnog prijedloga izmjena i dopuna Zakona o radu.

O ostalim zakonima iz "paketa" radno-socijalnog i ostalog zakonodavstva, a sukladno zaključku Vlade, nastavit će se redovita rasprava putem odgovarajućih povjerenstava Gospodarsko-socijalnog vijeća. Te će aktivnosti koordinirati Ured za socijalno partnerstvo.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pojedina pitanja iz navedenog paketa razmatrat će se u sklopu tripartitnog dogovaranja, također u tijelima u kojima su zastupljeni socijalni partneri, u upravnim vijećima HZZO-a, HZMO-a i HZZ-a.

Na sastanku su u ime Vlade bili Davorko Vidović, ministar rada i socijalne skrbi, i Vitomir Begović, predstojnik Ureda za socijalno partnerstvo. U ime Hrvatske udruge poslodavaca sastanku su bili nazočni Željko Ivančević i Ljiljana Lujanac te u ime sindikata Dušanka Marinković Drača (Savez samostalnih sindikata Hrvatske), Krešimir Sever (Nezavisni hrvatski sindikati), Vilim Ribić i Tamara Jelić Kazić (Matica hrvatskih sindikata javnih službi) i Krešimir Rožman (Sindikat državnih službenika i namještenika), stoji na kraju priopćenja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara