Sastanak u ministarstvu zdravstva nije održan jer nisu došli predstavnici HLS i HLZ-a

U MINISTARSTVU zdravstva danas nije održan sastanak s predstavnicima liječničkih udruga, jer se pozivu nisu odazvali predstavnici Hrvatskog liječničkog sindikata (HLS) i Hrvatskog liječničkog zbora (HLZ).

Nakon što je ministar zdravstva Andro Vlahušić jučer liječničkim udrugama uputio poziv za sastanak, predsjednik HLS-a Ivica Babić mu je odgovorio da je sindikat spreman za pregovore, ali da nije u mogućnosti doći na razgovor zbog trajanja radne obveze.

Nakon još jednog dopisa u kojem Ministarstvo navodi da predstavnici sindikata neće prekršiti radnu obvezu dođu li na sastanak jer su to uobičajene aktivnosti, Ministarstvo nije dobilo odgovor, rekao je danas Vlahušić novinarima.

Vlada je nakon četiri tjedna liječničkog štrajka, 13. veljače uvela radnu obvezu te izrazila spremnost za nastavak dijaloga s liječničkim udrugama oko rješavanja problema u zdravstvu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na današnji sastanak u Ministarstvo zdravstva odazvao se jedino predsjednik Hrvatske liječničke komore Egidio Čepulić.

Vlahušić je novinarima rekao da je na današnjem sastanku namjeravao razgovarati i o pitanjima vezanim za liječničku profesiju te predstavnicima udruga uručiti pregled stanja reforme zdravstva u protekle tri godine, a o čemu će sutra raspravljati Vlada.

Uz to, Ministarstvo je namjeravalo razgovarati i o predloženim zakonskim tekstovima o zdravstvenoj zaštiti i o liječnicima, stomatolozima i biokemičarima, naveo je Vlahušić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara