Glogoški kod Reinera: Ako postoji potreba za registrom izdajnika, neka institucije rade svoj posao

Glogoški kod Reinera: Ako postoji potreba za registrom izdajnika, neka institucije rade svoj posao

Foto: Index

PREDSJEDNIK Hrvatskoga sabora Željko Reiner primio je izaslanstvo hrvatskih branitelja koji prosvjeduju na Trgu Nevenke Topalušić.

Nakon sastanka Glogoški i Reiner su dali izjave za novinare.

Glogoški je zahvalio Reineru i kazao da su razgovarali o problemima branitelja i odnosu institucija o Domovinskom ratu.

"Na dobrom smo putu za pronalaženje rješenja, sve ovisi o tome u kojem će pravcu ići suradnja. Osnovni je cilj da branitelji imaju mjesto koje im pripada. Mi imamo većih problema. No, ako postoji potreba za registrom izdajnika, neka institucije rade svoj posao", kazao je Glogoški.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Zahtjevi braniteljskih udruga se ne svode na materijalne stvari. Postoji mali broj koji je egzistencijalno ugrožen. No najviše su pogođeni činjenicom da ih se ne vrednuje dovoljno, pogotovo poginule i invalide", kazao je Reiner.

Na sastanku su bili i novi ministar i predsjednik saborskog odbora za branitelje.

"Treba riješiti probleme branitelja, neki se mogu brzo riješiti, i da branitelji budu shvaćeni kao pravi temelj suvremene Hrvatske", dodaje Reiner.

Za registra izdajnika je rekao da treba vidjeti što to točno znači i da nije još pitao ministra o tome. Nije htio komentirati niti izjavu Karamarka o krađi mandata.

Podsjetimo, Predrag Matić danas je predao Ministarstvo branitelja novom ministru Miji Crnoji uz blagoslov biskupa Vlade Košića kojemu je prisustvovala i novoizabrana ministrica socijalne politike i mladih Bernardica Juretić.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara