Šatoraški pop: Plenković je najveći neprijatelj Hrvatske i naroda

Šatoraški pop: Plenković je najveći neprijatelj Hrvatske i naroda
Foto: Goran Stanzi/ Pixsell, Screenshot: Facebook

IVAN Ike Mandurić, široj javnosti poznat kao šatoraški svećenik zbog svog djelovanja na Markovom trgu za vrijeme šatoraškog prosvjeda 2015. godine, napao je premijera Plenkovića. Prilično otvoreno i bez uvijanja, Mandurić Plenkovića naziva najvećim neprijateljem Hrvatske i hrvatskog naroda. Dokaz za to je, piše Mandurić, jučerašnja navodna sabotaža Thompsona na glavnom zagrebačkom trgu.

"Ah, vrijeme je da se i to kaže:

Naš dragi premijer Andrej Plenković je najveći neprijatelj Hrvatske i naroda hrvatskog; njegovog identiteta i suštinskih vrijednosti koje baštini. Narodni neprijatelj No1. Nitko drugi iznutra, nitko drugi izvana. To se sve više i sve jasnije i sve češće, i na svaki način očituje. I to se mora reći, uvidjeti, i pamtiti.

Njegova politika se svodi na gaženje i zatiranje nacionalnog identiteta i kršćanskih vrijednosti, i svega onoga što je Hrvat teškom mukom pod svakakvim terorima čuvao i gradio, i za što su i naši branitelji ginuli.

To je neprijateljstvo prema narodu koje se ispoljava kroz izdajnički - neprijateljski način obnašanja vlasti. Da, ova vlast je neprijatelj naroda. A da je premijer Plenković kao takav i najveći neprijatelj Hrvatske, proizlazi iz činjenice da Hrvatskoj nitko u rukama nema moć i mehanizme preko koje može činiti - i čini takvu, neviđenu štetu. Nitko drugi ne može ni približno toliko zla nanijeti jer nema čime. Stoga je on, bez premca, najveći i najopasniji neprijatelj naroda. Pravi pravcati nacionalni izdajnik prvog reda. On beskompromisno i krajnje bezosjećajno i bez ikakvog respekta sve tako brzo ruši da me strah obuzima. Mi ovoga časa nemamo nikakvih mehanizama da se obranimo, jer predali smo mu sve što smo mogli: vlast samu.

Njegovo neprijateljsko djelovanje očitovalo se, kako u izdajničkom donošenju protunarodnih i protukršćanskih zakona tako evo i u spontanoj i naizgled maloj stvari, a tako velikoj - dočeku naših heroja koji proniješe neviđenu slavu svog naroda, kao što nikad nitko to ne učini. Ona je trebala bit još jedan trijumf sloge naroda, medija i reprezentacije. Ali, ukradoše i to.

"Sve će biti isto dok se ne onesposobi najvećeg neprijatelja Hrvatske"

Da, ova naša krasna reprezentacija mogla je žariti i paliti i podizati nacionalni naboj sve dok nisu došli u Domovinu. No, uskoro je krenulo po starom. Thompson sabotiran, doček traljavo organiziran, odabrani režiser i voditelj koji nemaju veze s ovom pričom. Zapravo, dobro su odabrani da ugase i spriječe slavlje.

Naravno da je Plenković mogao - kad bi bio ono što nije; kako se ne bi dogodilo što se dogodilo, uzeti stvar u svoje ruke, i pobrinuti se da stvar bude savršena onoliko koliko je i važna.

Mogu misliti kako bi to neki Vučić u Srbiji napravio, Orban u Mađarskoj, pa i Bakir u Sarajevu... No, kod nas sve što ima veze s vlašću mora biti anemično. Sve, osim naroda.

Posve je jasno kako se Plenkovićeva anemičnost ne odnosi samo na sposobnost služenja vojske, nego, čini se da se ona, i to možda još više, odnos i na svako nesposobnost služenja Domovini. Šteta što onda nije izrijekom i zakonski posve lišen te mogućnosti.

Da, on će, i njegova vlada - i sve ono što ima moć, uz blagoslov u suradnju s vladom, idućih dana žestoko gasiti i sabotirati buđenje Hrvatske.

Ovaj zanos, sam po sebi, silno puno znači i ništa više neće biti isto, no, istovremeno, dok sve ostaje na samom zanosu, sve će ostati isto. Sve dok se ne anulira i onesposobi najvećeg neprijatelja Hrvatske - premijera Plenkovića; sve dok izdajnik naroda - njegovoga duha identiteta i vjere - ima vlast", piše Mandurić na svom Facebooku.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara