Saucha se na sudu svađao s tužiteljem, sutkinja ga smirivala: "Jeste se ispuhali?"

Saucha se na sudu svađao s tužiteljem, sutkinja ga smirivala: "Jeste se ispuhali?"
Foto: Borna Filic/PIXSELL

NA ZAGREBAČKOM Općinskom kaznenom sudu danas je nastavljeno suđenje bivšem predstojniku premijerova kabineta Tomislavu Sauchi i tajnici Sandri Zeljko u aferi Dnevnice. 

Uskok Sauchu tereti da je kao predstojnik ureda bivšeg premijera Zorana Milanovića lažirao putne naloge, zajedno sa svojom tadašnjom tajnicom Zeljko, koja je to navodno nastavila činiti i nakon Sauchina odlaska iz kabineta pa se ukupna šteta procjenjuje na oko milijun kuna. Istraga je prvo pokrenuta samo protiv Sauche, tadašnjeg SDP-ova saborskog zastupnika, a naknadno je proširena i na Zeljko, koja je na početku opisivana kao krunska svjedokinja.

Nakon što su na prošlom ročištu ispitani vještaci grafolozi, obrana je danas iznijela niz primjedbi na njihovo svjedočenje. Obrana tvrdi da je vještak Zvonimir Ćorić pristran budući da je davao izjave u medije oko cijelog slučaja.

Tijekom ročišta se upleo i Saucha.

"Taj vještak je o meni toliko istupao u medijima da je njegova objektivnost upitna", kazao je, na što mu je zastupnik Uskoka Krešimir Ostrogonac uzvratio: "A koji bi vama vještak odgovarao?"

Prepucavanje se nastavilo, a na kraju ga je morala prekinuti sutkinja Sanja Mazalin upitavši ga "je li se ispuhao".

Suđenje se nastavlja idući tjedan.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara