Sauchinoj tajnici šef postaje ministar policije. Evo kako on to komentira

Sauchinoj tajnici šef postaje ministar policije. Evo kako on to komentira
Foto: Pixsell/Borna Filic

MINISTAR policije Davor Božinović komentirao je pred novinarima prebacivanje Sandre Zeljko, uz Sauchu glavne akterice afere Dnevnice, u MUP.

Naime, ona je uhljebljena u Ured za razminiranje u ožujku 2017.  No taj će ured od početka sljedeće godine potpasti pod Ministarstvo unutarnjih poslova pa će Sandri Zeljko šef biti Davor Božinović. Inače, tamo se još niti jednom nije pojavila na poslu. Na bolovanju je.

"Mi po zakonu preuzimamo sve djelatnike agencije koja će pripasti MUP-u, tu su i službenici koji su zaposleni u Uredu za razminiranje, tako i Zeljko. Nemam tu što komentirati, radi se o zakonu koji se automatski primjenjuje", rekao je ministar.

Na pitanje smeta li mu to jer je Zeljko, kako sumnja Državno odvjetništvo, krivotvorila i njegov putni nalog dok je bila tajnica vlade, on kaže kako njemu nema što smetati. "Ja ne razmišljam na taj način. Meni ništa ne smeta. Tražit ćemo da nadležna komisija procijeni njenu radnu sposobnost, kao i svakog tko je na dugotrajnom bolovanju, a zaposlen je u MUP-u", dodao je Božinović.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara