Saud al-Faisal: Al-Qaida će zažaliti zbog napada

SAUDIJSKI ministar vanjskih poslova princ Saud Al-Faisal u srijedu je obećao kako će se pronaći oni koji stoje iza samoubilačkih napada u Rijadu u kojemu su poginule najmanje 34 osobe, dodavši kako će vođe Al-Qaide kojima se napadi pripisuju zbog njih zažaliti.

Washington je FBI-jevim agentima u Rijadu naredio da se pridruže saudijskim trupama koje već tragaju za počiniteljima trostrukog napada u kojemu su poginule 34, a ozlijeđeno je više od 190 osoba. Među poginulima je sedam američkih državljana, jedan Britanac i jedan irski državljanin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Bez obzira što pripadnici Al-Qaide misle da su nešto postigli ovim napadom, zažalit će zbog njega, jer je ova zemlja sada ujedinjena protiv njih na svaki način", rekao je princ Saud u intervjuu za američki NBC.

Direktor FBI-a Robert Mueller izjavio je kako će u srijedu u Saudijsku Arabiju otputovati grupa njegovih agenata koji će pomoći vlastima te države u potrazi za počiniteljima. Saudijski dužnosnici izjavili su kako su primarni osumnjičenici za napade pripadnici skupine koju je činilo 19 simpatizera Al-Qaide. Oni su su prošli tjedan, nakon sukoba s policijom u Rijadu nestali. Visoki saudijski pripadnik snaga sigurnosti kazao je kako vojska uspostavlja kontrolne točke diljem kraljevstva.

Nakon eksplozija britanski Foreign Office izvijestio ja kako postoji "velika opasnost" od daljnjih napada protiv zapadnih interesa u Saudijskoj Arabiji, pri čemu bi se moglo koristiti kemijsko i biološko oružje. Američki diplomat u Rijadu izjavio je kako je američko veleposlanstvo u Rijadu angažirano na evakuaciji američkih državljana iz Saudijske Arabije, ukoliko oni to budu željeli. U toj zemlji - najvećem svjetskom izvozniku nafte živi i radi oko 40.000 Amerikanaca.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara