Saudijac uhićen u SAD-u zato što je na kuću Georgea Busha želio baciti bombu?

Foto: AFP

AMERIČKO Ministarstvo pravosuđa je izvijestilo da je Saudijac uhićen zato što je navodno kupio kemikalije i opremu za izradu bombe te je istražio mete na američkom tlu.

20-godišnji Khalid Ali-M Aldawsari, legalni stanovnik Teksasa, je uhićen prošle noći te je suočen sa optužbama da je želio koristiti oružje za masovno uništenje. Navodno je među metama koji je istraživao bila i kuća u Dallasu u kojoj živi bivši američki predsjednik George W. Bush, piše Daily Mail.

Žudio za "svetim ratom" i mučeništvom

Aldawsari je navodno na blogu i u dnevniku napisao da žudi za nasilnim "svetim ratom" i mučeništvom. Prema napisima iz dnevnika može se zaključiti kako je nekoliko godina planirao izvesti teroristički napad u SAD-u. "Sada, nakon što sam položio engleski jezik, naučio izraditi eksploziv i stalno planirao napasti nevjerne Amerikance, vrijeme je za 'sveti rat'", napisao je Aldawsari.

Student Fakulteta South Plains će se vjerojatno sutra prvi puta pojaviti na sudu. Ako bude osuđen prijeti mu doživotna kazna zatvora i 250 tisuća dolara kazne.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara