SAVJET PROSTORNOG UREĐENJA HRVATSKE 30. SIJEČNJA POČINJE S RADOM

Novimenovani Savjet prostornog uređenja Hrvatske održat će 30. siječnja prvu sjednicu na kojoj će članovi izabrati predsjednika i početi s radom, priopćilo je danas Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva.

Članove tog savjeta Vlada je imenovala na jučerašnjoj sjednici.

Savjet će imati važnu ulogu u zaustavljanju devastacije prostora jer će, kako navodi Ministarstvo, pratiti, usmjeravati i kontrolirati kvalitetu izrade prostornih planova i drugih dokumenata prostornog uređenja.

Savjet će pratiti procese u prostoru, predlagati rješenja prostornog uređenja Hrvatske usklađena s europskim načelima, djelovati na unaprjeđenju izrade metodologije prostornih planova i predlagati mjere za unaprjeđenje stanja u prostoru.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Savjet prostornog uređenja izrađivat će i predlagati program rada za određivanje kriterija izrade prostornih planova i lokacija za posebno značajne cjeline i pojedinačne objekte u zaštićenim zonama, zonama turističke namjene, poduzetničkim zonama, zonama za razvoj i unaprjeđenje sporta, zonama eksploatacije mineralnih sirovina i drugih zahvata u prostoru.

Ministarstvo u današnjem priopćenju navodi da će se u idućih 14 dana imenovati i Savjet za zaštitu okoliša, te da će oba savjeta imati po sedam članova, što će im omogućiti veliku fleksibilnost i pojačati operativnu snagu.

(Hina) pp/bma mć

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara