Savjet za suradnju s Haagom odbacio nagađanja o nezadovoljstvu izvješćem MUP-a

SAVJET za suradnju s Haškim sudom odbacio je danas medijska nagađanja da je ministrica pravosuđa Vesna Škare Ožbolt bila nezadovoljna MUP-ovim Izvješćem o radu sigurnosnih službi na "slučaju Gotovina" i vratila ga na doradu.

Savjet odbacuje bilo kakva nagađanja koja su se pojavila u medijima vezano za navedeno izvješće, stoji u priopćenju Ministarstva pravosuđa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U Ministarstvu kažu da je Savjet za suradnju s Haškim sudom na svojoj prvoj sjednici primio i razmotrio izvješće nadležnih državnih tijela koje će biti poslano Haškom sudu do kraja veljače.

Riječ je o redovitom izvješću o mjerama koje je Hrvatska poduzela kako bi provela sudski nalog u slučaju generala Ante Gotovine. Hrvatska je takva izvješća dužna dostaviti tajniku Haškog suda i glavnoj haškoj tužiteljici prema članku 59. Pravila o postupku i dokazima Haškog suda, podsjeća se u priopćenju Ministarstva pravosuđa.

U MUP-u se danas nije mogao dobiti komentar članka koji je danas objavio jedan dnevni list, a u kojem se kaže da je ministrica pravosuđa Izvješće o radu sigurnosnih službi na "slučaju Gotovina" vratila ministru unutarnjih poslova Marijanu Mlinariću na doradu jer je njime bila nezadovoljna. List navodi da je ministrica navodno tražila detaljne podatke o akcijama, mjerama i svim radnjama koje su sigurnosne službe poduzele u "slučaju Gotovina" od posljednjeg Vladinog izvješća do danas.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara