SBERBANK KAZNENO PRIJAVIO TODORIĆA PRIJE 2 MJESECA "Lagao je samo da bi dobio kredit"

SBERBANK KAZNENO PRIJAVIO TODORIĆA PRIJE 2 MJESECA "Lagao je samo da bi dobio kredit"

Foto: Hina, Index, 123rf

RUSKI Sberbank kaznenu prijavu protiv Ivice Todorića i koncerna Agrokor predao je još prije dva mjeseca. Drugi čovjek Sberbanka, još krajem svibnja, najavio je tužbu protiv Todorića, ali je ostavio otvorenom mogućnost dogovora, no do dogovora očito nije došlo, jer je već par dana kasnije dignuta kaznena prijava protiv Todorića i Agrokora.

Kako doznajemo, Sberbank je dignuo kaznenu prijavu u kojoj je prvookrivljenik Ivica Todorić, a drugookrivljenik Agrokor koje se sumnjiči za prijevaru u gospodarskom poslovanju te krivotvorenje dokumenata. Prijavljeni su i zbog povrede obveze vođenja poslovnih knjiga.

Cijela prijava temelji se zapravo na kreditu koji datira od veljače te iz Sberbanka tvrde da ih je Todorić tada prevario, neistinito ih je izvijestio o stanju u Agrokoru, prezentirao im dug manji nego što je i prikazao lažne bilance.

Proširivanje prijave

Kako doznajemo, Sberbank razmišlja i o proširivanju prijave na dva prethodna kredita koja je dao koncernu.

Iako je prošlo već dva mjeseca od podnošenja prijave, podnositelju se prijave nitko iz DORH-a i policije nije još javio. S obzirom na protek vremena, prema zakonu, podnositelj nakon dva mjeseca ima pravo zatražiti informacije o predmetu, i kako neslužbeno doznajemo, to će i učiniti. 

Od primitka kaznene prijave, DORH ima rok od šest mjeseci da prijavu odbaci ili pokrene izvide nakon kojih odlučuje o pokretanju istrage.

Izvidi protiv Todorića i koncerna u tijeku su, kazali su nam iz DORH-a, no nije poznato temeljem koje prijave.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara