KAO IZ FILMOVA APOKALIPSE Pogledajte sablasne prizore iz Karepovca

KAO IZ FILMOVA APOKALIPSE Pogledajte sablasne prizore iz Karepovca

Foto. Dario Dalmacija/Index

DALMACIJA je u plamenu cijeli dan, a predvečer je ušla i u sam Split. Vatra koja je sinoć počela u selu Tugare iznad Omiša tijekom dana se proširila prema Splitu. Cijelo jutro i popodne svjedočili smo apokaliptičnim scenama iz Sitnog Gornjeg i Donjeg, Srinjina i Žrnovnice.

>> UŽIVO Split je obranjen

>> UŽIVO PAKAO U DALMACIJI Katastrofalni požari uništavaju sve pred sobom

U popodnevnim satima vatra je došla do splitskih predgrađa. A onda je i njih zahvatila. Malobrojni i umorni vatrogasci cijelo popodne mole za pomoć. U popodnevnim satima pridružila im se vojska te kanaderi koji cijelo jutro nisu mogli uzletjeti radi bure.

Nakon višesatne borbe s vatrenom stihijom, vatrogasci su je na većini mjesta uspjeli ukrotiti oko 23 sata. Pomogli su i brojno građani, ali i činjenica što je prestala bura koja danima puše.

Kako javljaju naši novinari s terena, cesta prema Karepovcu je zatvorena, a prizori koje su tamo zatekli podsjećaju na one iz filmova apokalipse. Izgorjeli automobili uz cestu, gorjeli su stupovi dalekovoda pa čak i kamenje uz cestu...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novinari Indexa probili su se do Karepovca, koji je oko 22 sata napokon obranjen. Izgorjela je jedna kuća. Sve smrdi po zapaljenom smeću.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara