SCG: NEMA SUDSKOG NALOGA ZA UHIĆENJE ČETVORICE OPTUŽENIH GENERALA

Okružni sud u Beogradu naredio je uhićenje 14 osoba optuženih pred Međunarodnim kaznenim sudom u Den Haagu, ali među njima nisu četvorica vojnih i policijskih generala optuženih 2003. za ratne zločine počinjene na Kosovu 1991. godine, Nebojša Pavković, Vladimir Lazarević, Vlastimir Đorđević i Sreten Lukić, izjavio je ministar za ljudska i manjinska prava Srbije i Crne Gore Rasim Ljajić.

"Nema konkretnih mjera koje bi bile poduzete u slučaju izručenja četvorice generala optuženih pred Haaškim sudom", kazao je Ljajić u intervjuu dnevniku "Danas" od četvrtka, dodajući da vjerojatno više neće biti optužnica protiv Srbije i Crne Gore, nakon što se završe "tri istrage, protiv Milana Babića, Blagoja Adžića i Gorana Hadžića".

"Mislim da se tu priča završava", kazao je ministar Ljajić, dodajući da je Srbija i Crna Gora trenutno u težoj situaciji, nego što je bila prije dva ili tri mjeseca.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nakon hrvatskog modela ponašanja prema Haaškom sudu i nakon što je u posljednjih mjesec dana osam hrvatskih policijskih i vojnih dužnosnika dobrovoljno otišlo u Den Haag, pritisak na zemlju će biti još veći. Bit će osnova da se kaže da smo jedina zemlja koja ne surađuje sa Haaškim sudom. Ono što bi u velikoj mjeri olakšalo naš položaj je dobrovoljna predaja, jer to ne bi izazvalo unutrašnje potrese i političku radikalizaciju. Sudeći po izjavama generala, ne vidim spremnost da se to dogodi, a ako u razumnom roku nešto konkretno ne učinimo, bit ćemo u vrlo teškoj poziciji", kazao je Ljajić.

(Hina) xttag ybr

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara