SCG: Od rujna narodni pokret "Otpor" prerasta u stranku

NARODNI pokret "Otpor", jedna od najznačajnijih nevladinih organizacija u Srbiji koja je pridonijela smjeni režima Slobodana Miloševića, od rujna će prerasti u političku stranku, izjavio je danas koordinator novosadskog ureda "Otpora" Stanko Lazendić.

"Sva naša dosadašnja borba pokazala se neuspješnom, jer vlasti u Srbiji uopće ne mare za aktivnosti i sugestije organizacija koje žele da Srbija postane demokratska država. Zato je krajnje vrijeme da Otpor preraste u političku stranku i da pokušamo popraviti stvari kroz institucije sistema", kazao je danas Lazenić na konferenciji za novinare, odbacivši pritom nagađanja da bi se "Otpor" mogao kolektivno pridružiti stranci G17 Plus.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Prema posljednjem istraživanju javnog mnijenja koje je agencija "Strateški marketing" provela od 19. do 22. srpnja na uzorku od 1545 ispitanika, najvišu podršku (16 posto) ima Demokratska stranka Srbije bivšeg jugoslavenskog predsjednika Vojislava Koštunice, druga je G17 Plus (15,9 posto), dok je Demokratska stranka pokojnog premijera Zorana Đinđića - donedavno vodeća po podršci birača - pala, s 15,5 posto, na treće mjesto. Prema istom istraživanju, značajniji rejting imaju još Srpska radikalna stranka Vojislava Šešelja (sedam posto), a u usponu je i Miloševićeva Socijalistička partija Srbije s 5,4 posto, koliko je imala i prije uvođenja izvanrednog stanja u Srbiji nakon atentata na premijera Đinđića 12. ožujka ove godine.

(Hina) ttag ps

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara