SCG pozdravila suspenziju viznog režima za još godinu dana - "Dnevnik"

Diplomacija Srbije i Crne Gore pozdravila je hrvatsku odluku o suspenziji viznog režima za građane te zemlje na još godinu dana, piše novosadski "Dnevnik" u svom vikend izdanju.

Diplomacija je pozdravila tu odluku premijera Ive Sanadera, izražavajući pritom nadu "da će ova mjera privremene suspenzije viznog režima prerasti u trajnu", navodi se u "Dnevniku".

List navodi i izjavu veleposlanika RH u Beogradu Tončija Staničića koji je potvrdio "da postoje izgledi da se potpuno ukine vizni režim između dviju država".

"Premijer Sanader je, najavljujući produženje suspenzije viznog režima, i izrazio nadu u tom pravcu. Međutim, to nije samo jednostrana hrvatska odluka. Postoje i određeni potezi koji su u domeni srpsko-crnogorske strane, poput povlačenja vojske sa granice", naveo je Staničić.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Suspenzija znači "da se od državljana SCG za turističke posjete do 90 dana vize za ulazak u Hrvatsku neće zahtijevati do 31. prosinca 2006. godine", navodi list.

Vlada je u četvrtak odlučila da se suspenzija viznog režima za državljane Srbije i Crne Gore, koja bi istekla zadnji dan ove godine, produlji do 31. prosinca 2005.

(Hina) xjs ymaš

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara