SCG: Završena istraga, na jesen suđenje ubojicama Đinđića

ISTRAGA o ubojstvu srbijanskog premijera Zorana Đinđića 12. ožujka ove godine završena je, a optužnica bi trebala nakon što sudski spis danas bude proslijeđen specijalnom tužitelju za organizirani kriminal biti podignuta za 15 dana, dok će suđenje vjerojatno početi na jesen, u rujnu ili listopadu, izjavio je danas srbijanski ministar pravosuđa Vladan Batić.

Ministar Batić nije danas na konferenciji za novinare mogao navesti protiv koliko će osoba, zbog pripremanja i izvršenja atentata na Đinđića, biti podnesena optužnica.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na temelj zahtjeva specijalnog tužiteljstva početkom svibnja pokrenut je istražni postupak protiv 45 osumnjičenih. Njih 27 je pritvoreno, a tjeralica je raspisana za 17 osoba koje su još u bijegu, među kojima je i prvoosumnjičeni bivši zapovjednik Jedinice za specijalne operacije Milorad Luković Legija, kazao je danas Radio-televiziji Srbije istražni sudac Posebnog odjela Okružnog suda u Beogradu Vučko Mirčić.

Zapisnici o saslušanju osumnjičenih imaju više od 300 stranica, saslušano je i oko 50 svjedoka i oštećenih, te obavljeno 14 sudsko-medicinskih i balističkih, te 11 neuropsihijatrijskih vještačenja, kazao je sudac Mirčić.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara