SCHROEDER ODBACUJE DOVOĐENJE U PITANJE TURSKOG PRIMANJA U EU

Njemački kancelar Gerhard Schroeder odbacio je potrebu dovođenja u pitanje primanja Turske u EU nakon napada u Istanbulu, koje neki političari smatraju prebrzim, stoji u članku njemačkog tjednika Der Spiegel koji će se u prodaji naći u ponedjeljak. L

"Smatram da je sasvim neprikladno govoriti na taj način u ovakvoj situaciji, s obzirom na činjenicu da tursko stanovništvo treba našu pomoć i solidarnost", rekao je kancelar.

Socijaldemokratski kancelar reagirao je, među ostalim, na izjave potpredsjednika parlamentarne skupine Kršćanske unije Wolfganga Bosbacha koji je izjavio kako strahuje da bi se "problem terorizma mogao uvesti u Uniju" u slučaju prebrzog pridruženja Turske EU-u.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Schroeder je istaknuo "značaj" dijaloga s muslimanima koji nisu fundamentalistički nastrojeni te je pozvao da se "napravi razlika između onih koji terorizam podupiru i onih koji se protiv njega bore". U četvrtak navečer, njemački ministar unutarnjih poslova Otto Schily EU je pozvao na "izravniju suradnju" s Turskom.

(Hina) mh sv

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara