SCUM prodan u milijun primjeraka, hrvatska firma prihodovala 17 milijuna eura

SCUM prodan u milijun primjeraka, hrvatska firma prihodovala 17 milijuna eura
Foto: SCUM

HRVATSKA hit igra SCUM premašila je milijun prodanih primjeraka, objavili su njeni autori. 

Hrvatska hit igra prešla milijun prodanih primjeraka, hrvatske firme bruto prihodovale 17 milijuna eura

SCUM je igra koja se vrti oko zatvorenika koji se bori za preživljavanje, a mjesta u igri rađena su prema stvarnim hrvatskim mjestima i gradovima.

Nakon što je early-acess verzija objavljena 29. kolovoza, igra je danima bila najprodavanija na Steamu. U međuvremenu je prodaja malo pala, no i u ovom se trenutku nalazi u deset najprodavanijih naslova.

Igra se na Steamu prodaje za 16,79 eura, što znači da su hrvatske firme koje su radile na igri dosad prihodovale gotovo 17 milijuna eura. Naravno, riječ je o bruto prihodu. Kako je ranije za Index pojasnio Andrej Levenski, suvlasnik Gemapiresa, jedne od dviju domaćih firmi koje su radile na igri, pored više partnera tu je i postotak Steama.

"Više je firmi i partnera sudjelovalo u istoj priči i povrh svega tu je Steam koji uzima dio na svom prodajnom servisu. Primjera radi, samo Steam uzima 30 posto provizije", pojasnio je Levenski.

Slave posebnim dodatkom igri

Kako bi proslavila više od milijun prodanih primjeraka igre, ekipa SCUM-a odlučila je nagraditi sve koji su kupili igru. 

Igrači će do 25. rujna svog zatvorenika moći opremiti zlatnim pištoljem DEagle.

Oni igrači koji su kupili Supporter Pack uz pištolj, moći će u igri raspolagati i satom koji će u budućim ažuriranjima imati korisne funkcije, obećali su autori. 

Što je SCUM

SCUM je igra nastala kao plod suradnje dvaju hrvatskih razvojnih timova, Gamepiresa (Gas Guzzlers) i Croteama (Serious Sam, The Talos Principle). 

Da će SCUM postati velik hit, dalo se naslutiti još prošle godine kad je video sa samo jednim featureom iz igre u tjedan dana skupio pet i pol milijuna pregleda na YouTubeu.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara