SDP: Milinovićeva ušteda od jedan posto napravit će kaos u bolničkom sustavu

Tekst: V.Š.
Foto: Bruno Konjević (Cropix)

MILINOVIĆEVA ušteda iznosi samo jedan posto, a dovest će do kaosa u bolničkom sustavu, istaknuo je zagrebački SDP komentirajući najnoviji plan uštede u zagrebačkim bolnicama ministra zdravstva Darka Milinovića.

Naime, Milinović je ranije najavio da bi se radi uštede u javnoj nabavi i administraciji broj zagrebačkih bolnica trebao smanjiti sa 16 na šest.

SDP smatra da će se reorganizacija bolničkog sustava u Zagrebu, odnosno spajanje bolnica koje je najavio Milinović, negativno odraziti na zdravstvenu uslugu.

"Još jedna umotvorina našeg ministra"

"To znači da ćemo mi prvi put u svijetu imati na jednome mjestu bolnicu koja će biti akutna i kronična. Sveti Duh bit će svjetski primjer bolnice koja će se brinuti za bolesnike s akutnim stanjima, a ujedno će voditi brigu o kroničnim stanjima. To ne postoji nigdje u svijetu, to je još jedna umotvorina našeg ministra", izjavio je potpredsjednik GO SDP-a Mirando Mrsić za HTV.

Mirando Mrsić se prije mjesec dana zajedno sa stranačkom kolegicom Milankom Opačić obrušio na ministrove izjave o broju trudnoća nastalih medicinski potpomognutom oplodnjom.

"Na konferenciji za struku rekao je da je broj trudnoća manji za 93 nakon uvođenja Zakona o umjetnoj oplodnji. Na druge dvije, za Hinu i novinare, izvrnuo je podatke kako bi izgledalo da je zakon donio više rođene djece", kazala je tada Opačić. Milinovićev odgovor glasio je: "Vjerojatno je zbog nečega nervozna". Čekamo njegovu sljedeću "argumentiranu" reakciju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara