SDP predstavio plan za preuzimanje vlasti

SDP predstavio plan za preuzimanje vlasti
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

VODSTVO SDP-a, predvođeno predsjednikom Davorom Bernardićem, predstavilo je u petak u Koprivnici glavne smjernice stranačkog predizbornog programa za parlamentarne izbore Ispiši budućnost, rekavši kako stranka želi osigurati red i stabilnost.

Pred okupljenim članovima i simpatizerima SDP-a Bernardić je ocijenio kako u Hrvatskoj sada vladaju korupcija, nepovjerenje u institucije, vladajuća većina u saboru ne može skupiti većinu, a, ustvrdio je, obezglavljeno je i Državno odvjetništvo.

"Stoga kroz svoj program SDP želi osigurati red i stabilnost. Bavit ćemo se reformom pravosuđa i povećanjem plaća i mirovina jer od ovakvih postojećih milijun ljudi koji ih primaju ne mogu živjeti dostojno. Mladima želimo osigurati subvencioniranje stanova na najam jer znamo da ih je većina kreditno nesposobna i zato im želimo pomoći da riješe stambene probleme i ostanu živjeti u Hrvatskoj", dodao je Bernardić.

Kazao je kako je jasno da će SDP za to trebati i partnere. "A oni s kojima ćemo pregovarati bit će Hrvatska stranka umirovljenika, Stranka umirovljenika, HSS, Anka Mrak Taritaš, IDS i svi drugi s kojima u vrijednosnom smislu nemamo razmimoilaženja", najavio je predsjednik SDP-a Bernardić.

Grčić kaže da će slušati članove

Predsjednik Središnjeg savjeta stranke Branko Grčić ustvrdio je da "upravo ovih dana do izražaja dolazi nefunkcionalnost ove vlade pa SDP ima priliku pokazati da može pronaći rješenja".

"Kako bi nam program bio što kvalitetniji i sadržajniji, rado ćemo saslušati sve što nam predlože članovi i simpatizeri pa da krenemo u bitku po novi mandat", dodao je Grčić.

Gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić, najavljen kao jedan od najuspješnijih SDP-ovih gradonačelnika u zemlji, kazao je kako se upravo vratio iz Izraela, države koja je svoj pustinjski teritorij pretvorila u plodno tlo, dok smo mi svjedoci kako se naša, prirodno bogata, Hrvatska na raznim područjima pretvara u pustinju. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara