SDP: Rezultat "Projekta Slavonija" je daljnje gospodarsko nazadovanje

SDP: Rezultat "Projekta Slavonija" je daljnje gospodarsko nazadovanje
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

PREDSJEDNIK osječko-baranjskog SDP-a i saborski zastupnik Domagoj Hajduković ocijenio je kako je jedini napor koji je hrvatska vlada uložila u razvoj istočne Hrvatske PR projekt zvan "Projekt Slavonija", čiji su rezultati daljnje gospodarsko nazadovanje regije i u odlazak građana u druge zemlje.

Nakon tematske sjednice Predsjedništva županijskog SDP-a u Đakovu o stanju na tome području, Hajduković je izjavio kako vlast u Đakovštini obnaša mahom HDZ koji je, kako ističe, "pokazao da nema viziju, ideju, a ni energiju ozbiljno se pozabaviti problemima toga kraja".

U SDP ističu kako je sustavno zapostavljanje Slavonije itekako vidljivo u Ðakovu i Ðakovštini, jer se potencijali toga područja, poput gospodarskih i turističkih, sustavno zanemaruju i ignoriraju, rješenja se ne nude, a cilj vlasti postaje jedino samoodržanje.

"S jedne strane imate impotentnu lokalnu i regionalnu vlast bez vizije i želje da radi na dobrobit građana, a s druge državnu vlast, čija se briga za ovaj kraj svodi na medijske projekte. Dok je tako, naša će regija i dalje nazadovati, a depopulacija će se nastaviti", upozorio je Hajduković.

Dodao je i kako će se SDP "svojim projektima, inicijativama i skretanjem pažnje javnosti na ove probleme na svim razinama, lokalnoj, regionalnoj i parlamentarnoj, boriti za nužne promjene bez kojih života u Slavoniji i Baranji nema".

Najavio je kako će se tematske sjednice Predsjedništva županijske organizacije nastaviti održavati po svim dijelovima Osječko-baranjske županije, a njihov je cilj raspraviti stanje u mikroregijama te ponuditi viziju i plan za njihov razvoj kroz sinergiju SDP-ovih predstavnika na lokalnoj, regionalnoj i parlamentarnoj razini.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara