SDP-ov parazit u Saboru u par mjeseci spiskao 67.000 kuna

SDP-ov parazit u Saboru u par mjeseci spiskao 67.000 kuna

Foto: Patrik Macek/Pixsell, Hina

SDP-ov saborski zastupnik Darko Parić nije se istaknuo pretjeranom aktivnošću u Saboru, ali zato jest mahnitim trošenjem proračunskog novca. On se, naime, istaknuo kao zastupnik s najvećim troškovima, potrošivši ukupno 67.000 kuna.

Kako je jučer rekao, najviše novca utrošio je na gorivo.

"Iskreno govoreći, ne znam, ja nisam trošio ništa posebno, jedino što sam bio redovit na svim sjednicama. Ja sam svaki tjedan, kad su bile sjednice Sabora, uredno dolazio na njih. Jedan službeni put u Ameriku i to je to. U Zagrebu, kao i ostali zastupnici, imam stan i to je to. Jedino što se može izdvojiti su troškovi puta, s obzirom da živim u Splitu, a Sabor je u Zagrebu", rekao je za N1 Parić, dodavši kako je razlika u tome što je on u Saboru bio redovit.

Možda je razlika u tome što sam ja u Saboru bio redovit na svim sjednicama. I put u SAD, s obzirom da sam u Odboru za međuparlamentarnu suradnju s NATO-om. To je jedina posebnost", dodao je, napominjući da su i drugi saborski zastupnici išli na službena putovanja.

"Ja ne primam plaću u Saboru, nego sam volonter, a plaću primam tamo gdje radim. Imam stan gore kao i ostali zastupnici, jedino ti troškovi puta koji se daju za dolazak", kazao je Parić. Upozorio je da je već ranije primijetio da najveće troškove u Saboru imaju zastupnici iz Splita i Dubrovnika - oni koji žive najdalje od Zagreba.

"Doći do Zagreba i nazad ipak su troškovi, a to Sabor po poslovniku plaća. Vrtimo se u krug. Napada se zastupnike da nisu u Saboru, a onda kad dođemo, onda smo trošak", zaključio je Parić.

Od Splita do Zagreba 2.000 kuna?

Zastupnici su se u Hrvatskom saboru od početka mandata našli ukupno 57 puta. U saborskoj evidenciji je vidljivo kako se Parić pojavio na ukupno 31 put, dok je deset puta ispričan službenim putovanjem.

Prema tvrdnji SDP-ovca, proračunski novac je trošio uglavnom na gorivo do Zagreba. Ako se 67.000 kuna podijeli na 31, koliko je puta bio u Saboru, dolazimo do troškova od otprilike 2.000 kuna, za koje Parić tvrdi da ih je potrošio na put od Splita do Zagreba.

Zastupnici su se u Hrvatskom saboru od početka mandata našli ukupno 57 puta.

Paraziti u Saboru potrošili više od dva milijuna kuna

Paraziti u Saboru tijekom najkraćeg mandata u povijesti Hrvatske potrošili su ukupno 2.202.318,92 kuna proračunskog novca, donosi N1. Time su plaćali službena putovanja i druge troškove.

Troškovi zastupnika na službenim putovanjima u zemlji od 28.12.2015. do 31.05.2016. iznose po stavkama:

Službena putovanja u zemlji (dnevnice, osobni automobili, cestarine, avionske karte, hoteli, ostali troškovi) - 46.107,86 kuna

Putovanja u inozemstvo (dnevnice, osobni automobili, cestarine, avionske karte, hoteli, ostali troškovi)- 536.086,06 kuna.

Kao najveći potrošači istakli su se SDP-ovci Darko Parić te Davor Penić, koji je potrošio gotovo 55 tisuća kuna, a u Sabor je ušao kao zamjena bivšem ministru obrane Anti Kotromanoviću, javlja N1.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara