KORONAVIRUS U HRVATSKOJ

SDP-ovac pisao Capaku: Pišete preporuke kad nekome "baš znači", a meni ovo baš znači

SDP-ovac pisao Capaku: Pišete preporuke kad nekome "baš znači", a meni ovo baš znači
Foto: Pixsell

GRADSKI vijećnik SDP-a u zadarskom Gradskom vijeću Jure Zubčić putem Facebooka uputio je otvoreno pismo ravnatelju HZJZ-a Krunoslavu Capaku, Zubić je napisao da je pozvan na sjednicu Gradskog vijeća putem videokonferencije te Capaka pitao jesmo li otključani ili zaključani jer će od ponedjeljka biti otključani kafići, a ne i gradska uprava.

Pismo prenosimo u cijelosti. 

"Miješam riječi 'krizni' i 'križni', jesmo li otključani ili zaključani?

"Poštovani gospodine Capak,

Pratim Vaš rad zadnjih mjeseci, kao i ostatak Hrvatske, jer smo eto bili zaključani. Ostavimo sad to iza sebe, jer Vam ne pišem zbog zaključavanja (zadivljujuće sam držao jezik za zubima), već radi ovog otključavanja. Ne znam jesam li propustio neko obraćanje u 14 sati ili ne hvatam neke stvari najbolje pa ću odmah prijeći na stvar da me možete razumjeti.

Naime, jučer sam dobio poziv, kao gradski vijećnik, za sudjelovanje na sjednici Gradskog vijeća grada Zadra putem video konferencije koja će se održati 13.05.2020. godine. Sad meni nije više jasno jesmo li mi zaključani ili otključani? Ili je netko bacio ključ?

Ali dopustite da pojasnim. Pratio sam detaljno Vaše upute za igranje košarke jer čovjeku svašta pod ključem padne napamet pa je tako i meni došlo da zaigram nakon dugo godina iako mi je veća opasnost da slomim nogu nego da se zarazim s obzirom na moje sposobnosti.

No, nisam do kraja razumio upute. Rekli ste da je dozvoljeno pucat na koš, ali 'hakl' ne bi preporučili. A što je sa zakucavanjem? To je isto, na neki način, pucanje na koš pri čemu se uhvatite za obruč za koji se isto tako može uhvatiti netko sljedeći tko krene zakucati? Razumijem ja i da je previše sportova (ili športova? mijenjam to kao i riječi 'krizni' i 'križni' pa mi oprostite) i previše zanimanja i previše procesija pa je teško dati svakom preporuke.

Primijetivši da vi dajte jasne preporuke kad nekom nešto 'baš mnogo znači' želim Vam reći da meni sjednica Gradskog vijeća 'baš mnogo znači' jer se na njoj donose važne odluke za grad u kojem živim. Stoga bih Vas ovim putem zamolio da svojim stranačkim kolegama (nećemo to javno reći) u Zadru date jasne upute kako održati sjednicu pridržavajući se svih epidemioloških mjera.

Vjerujem da će Vas i gradonačelnik i predsjednik Gradskog vijeća vrlo brzo razumjeti jer su Vam kolege liječnici. Ne želim Vas gnjaviti sad ni s poslovnikom vijeća jer sam svjestan koliko preporuka trebate napisati. O tome možemo kad epidemiološka situacija s Covid-19 dozvoli.

No, moram Vas upitati za još par vrlo važnih uputa. Naime, među mojim kolegicama i kolegama u vijeću nađe se ponekad netko tko sa svojim istupom određenim sudionicima vijeća digne tlak, onako po narodski rečeno. Stoga me zanima da li onda te osobe ulaze u rizičnu skupinu jer smo zadnjih mjeseci primijetili da hipertenzija znatno otežava borbu imunosnog sustava protiv Sars-cov-2 virusa? Zanima me da li možete donijeti naputak što nam je shodno navedenim rizicima dozvoljeno govoriti?

Zbunjen sam, jer iako je sjednica sazvana putem video konferencije i radi ublažavanja krize koja nam tek predstoji, na dnevnom redu su se našla i izvješća javnih ustanova u našem gradu. Shvaćate li sad da nisam siguran jesmo li mi otključani ili zaključani? Jer eto, u ponedjeljak mogu sjesti u otključani kafić i sudjelovati na sjednici, ali ne mogu u zaključanu gradsku upravu. Unaprijed zahvaljujem na odgovoru", stoji u objavi SDP-ovog gradskog vijećnika Jure Zubčića.  

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara