SDP-ovac u saboru optužio Bandića za kaos oko školskih praznika

SDP-ovac u saboru optužio Bandića za kaos oko školskih praznika
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

SABORSKI zastupnik Alen Prelec (SDP) upozorio je u petak tijekom slobodnog iznošenja stajališta u Hrvatskom saboru na kaos oko školskih praznika, optuživši zagrebačkoga gradonačelnika Milana Bandića za samovolju i nepoštivanje ranijeg dogovora sa Zagrebačkom i Krapinsko-zagorskom županijom.

Prelec tvrdi da su Grad Zagreb, Zagrebačka županija i Krapinsko-zagorska županija imale dogovor da izaberu isti model školskih praznika kako bi sva djeca na tom području išla na praznike u isto vrijeme, ali je Bandić taj dogovor izigrao.

SDP-ovac: Bandić se želi igrati kauboja

"Bandić smatra da sve može napraviti onako kako on želi i igra se kauboja pa je umjesto 'modela četiri', kako je obećao, izabrao 'model jedan'", kazao je Prelec.

Nedopustivo je da Zagreb i Zagrebačka županija nemaju u isto vrijeme praznike kada su toliko ovisni jedni o drugima, ustvrdio je Prelec.

Zagreb se odlučio na model po kojem zimski odmor za učenike počinje od 23. prosinca 2019. i traje do 10. siječnja 2020., a proljetni odmor počinje od 10. travnja 2020. i završava 17. travnja 2020.

Zagrebačka županija, sukladno ranijem dogovoru, prvo je izabrala model koji podrazumijeva više kraćih odmora, ali se naknadno odlučila prilagoditi Zagrebu, kako bi učenici s područja Zagrebačke županije bili na praznicima isto kad i djeca u Zagrebu.

"Imajući na umu roditelje i važnost da se šire područje odluči za isti model, razgovarali smo s predstavnicima Zagreba i okolnih županija i vjerovali da imamo dogovor. Zagreb se odlučio za drugi model, a mi se moramo i želimo prilagoditi jer djeca i roditelji moraju biti zadovoljni", istaknula je na internetskim stranicama Zagrebačke županije Mirela Katalenac, pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu.

Pojasnila je kako na području Zagrebačke županije postoje učenici iz istih obitelji od kojih jedno dijete školu pohađa na području županije, a drugo na području Zagreba.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara