SDP-ovke o mrcvarenju: Žene koje se usude dignuti glas se naziva lažljivicama

SDP-ovke o mrcvarenju: Žene koje se usude dignuti glas se naziva lažljivicama
Foto: Žarko Bašić, Davor Puklavec/Pixsell

IZ FORUMA žena SDP-a u subotu su zatražili od vlade i Ministarstva zdravstva podizanje standarda zdravstvene zaštite žena te ustvrdili kako je svjedočanstvo saborske zastupnice Ivane Ninčević Lesandrić o ponižavajućem, nehumanom postupanju prema ženama u hrvatskom zdravstvenom sustavu aktualiziralo pitanja na koja brojne žene godinama ukazuju.

Forum žena SDP-a u priopćenju ocjenjuje da su ostvarivanje reproduktivnih prava žena i zaštita reproduktivnog zdravlja žena u Hrvatskoj ugroženi - kako politikama aktualne vlade i ministra zdravstva, tako i uobičajenom medicinskom praksom da se prema pacijenticama odnosi ponižavajuće, nehumano i neprofesionalno. 

"I ne samo to: žene koje se usude dignuti glas i ukazati na ponižavanje kojemu su bile izložene, javno se naziva lažljivicama i optužuje za nizak prag tolerancije boli." 

Prozvale splitsku bolnicu, ali i Njonju

"Sramotne su to izjave liječnika splitske bolnice, ali ništa manje nisu za osudu niti reakcije predsjednika Hrvatskog sabora i ministra zdravstva kojima je 'neugodno' kad se o tretmanu žena u hrvatskim bolnicama progovori u Hrvatskom saboru. 

I predsjednik Sabora i ministar zdravstva, a pretpostavljamo i predsjednik Vlade, najradije bi da ih se ne uznemirava tim nekim 'ženskim stvarima'. 

Mi im poručujemo: o da, uznemiravat ćemo vas itekako!", stoji u priopćenju Foruma žena SDP-a koje je potpisala v.d. predsjednice Karolina Leaković. 

Od vlade i Ministarstva zdravstva su zatražili podizanje standarda zdravstvene zaštite žena, dostupnost suvremenih medicinskih postupaka u ginekologiji i opstetriciji i poštivanje dostojanstva pacijentica.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara