Sedam uhićenih zbog otmice, među njima i sin Hrvoja Petrača

SEDMORICA osumnjičenika za otmicu sedamnaestogodišnjeg sina umirovljenog generala Vladimira Zagorca privedeni su noćas iza 23,30 sati u Istražni centar zagrebačkog Županijskog suda.

Očekuje se da će dežurni istražni sudac od osumnjičenika uzeti samo osobne podatke i odrediti zadržavanje u pritvoru nakon čega će biti prevezeni u zagrebački Okružni zatvor u Remetincu gdje bi trebali prenoćiti.

Tijekom sutrašnjeg dana osumnjičenici bi trebali ponovno biti dovedeni u Istražni centar i saslušani.

Sedmorica osumnjičenika prevezeni su iz sjedišta zagrebačke kriminalističke policije u Heinzelovoj ulici do zgrade Županijskog suda na Zrinjevcu u sedam policijskih vozila, koja su pratila dva policijska džipa. S lisicama na rukama uvedeni su u Sud.

Šestoricu od njih policija je uhitila tijekom vikenda, nakon što je u petak navečer oteti sin Vladimira Zagorca pušten na slobodu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tome je prethodilo plaćanje polovine otkupnine, navodno 750.000 eura. No, policija to još uvijek nije potvrdila kao ni brojne druge pojedinosti ovog slučaja o kojima su proteklih dana izvještavali mediji.

Više detalja trebalo bi se saznati iz zahtjeva za pokretanje sudske istrage koji se očekuje od Tužiteljstva.

Sedmi osumnjičenik uhićen je danas, a riječ je o sinu Hrvoja Petrača, zagrebačkog poduzetnika kojeg su mediji te neki svjedoci na suđenju tzv. zagrebačkoj zločinačkoj organizaciji povezivali s kriminalom.

Ostali uhićenici su s područja Zagreba, Bjelovara i Koprivnice i od ranije su poznati Policiji.

Za kazneno djelo otmice maloljetnika zakonom je predviđeno do 10 godina zatvora.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara