Sedlarovi "olakšali" Importanne Galeriju za 30.000 kuna?

Sedlarovi "olakšali" Importanne Galeriju za 30.000 kuna?

IZ UPRAVE Importanne Galerije saznali smo kako su poznati hrvatski redatelj Jakov Sedlar i njegov sin Dominik pokušali izbjeći plaćanje duga od 30.000 kuna. U Upravi su nam ustupili snimku videonadzora s njihove sigurnosne kamere. Jakov Sedlar tvrdi kako je snimka montirana.

Naime, u Upravi Importanne Galerije tvrde kako je Jakov Sedlar, u noći s nedjelje na ponedjeljak (29. na 30. kolovoza) s nepoznatim prijateljem pokušao odvesti sinov automobil Mini Moris iz garaže bez plaćanja parkirnog mjesta, iako je auto u garaži bio parkiran od 12. mjeseca 2003. godine, za što je trebao platiti, rekli su nam u upravi Galerije, oko 30.000 kuna. Dominik Sedlar, usput budi rečeno, živio je u iznajmljenom stanu iznad Importanne Galerie. 

U telefonskom razgovoru gospodin Jakov Sedlar rekao nam je kako on nema vozačku dozvolu, i kako automobil voziti ne zna, te da ima svjedoke koji će to potvrditi. Kada smo ga upitali je li bio kod sina u Importanne Galeriji u nedjelju u 3 sata i 50 minuta ponoći, Sedlar je rekao da je bio, ali ne zna točan dan i vrijeme. "Bio je to neki dan prošli tjedan", rekao je Sedlar dodajući kako mu je sin prošli tjedan otišao u Ameriku, te kako više ne živi iznad Importanne galerije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na snimcima koji su skinute sa sigurnosnih kamera Importanne Galerije u nazočnosti novinara Index.hr-a, vidi se kako Jakov Sedlar u noći s nedjelje na ponedjeljak u 3:53 izlazi iz lifta u Importanne Galeriji. Samo nekoliko minuta kasnije BMW (u Upravi tvrde da ga je vozio sam Sedlar) dolazi do rampe koja se diže, i BMW tada odlazi unatrag kako bi propustio Mini Morisa da prođe. Jakov Sedlar tvrdi kako se radi o montaži, a na pitanje zna li da su iz Importanne Galerije najavili tužbu rekao je: "Neka me tuže, oni imaju zgradu koja ima dva kata više od dozvoljenog".

Pokušali smo u Policijskoj upravi zagrebačkoj saznati tko je vlasnik automobila čije registarske oznake su zabilježene na snimci, no rekli su nam da moramo poslati pismeni zahtjev, pa do zaključenja teksta nismo uspjeli saznati tko je vlasnik BMW-a.

U Upravi su nam rekli kako su ih Sedlarovi još u srpnju pokušali prevariti. Dominik Sedlar tom je prilikom, tvrde u Upravi, ušao sa BMW-om u garažu, te je s karticom za parkiranje od BMW pokušao izaći sa svojim automobilom iz garaže, praveći se da je u garaži proveo samo sat vremena. No, kako su nam rekli u Upravi, automobil Dominika Sedlara bio je pod posebnom pažnjom upravo zbog velikog duga, pa je pokušaj Sedlara juniora da izađe iz garaže propao, jer je na izlazu bio zaustavljen. Sedlarovi su tada obećali da će platiti kaznu, no do danas je nisu platili.

Kako svaka strana ima svoju priču, najbolje da sami prosudite što se dogodilo gledajući video zapis preuzet iz sigurnosnih kamera Importanne Galerije.

1. snimka prikazuje kako Jakov Sedlar i nepoznati čovjek ulaze u lift u Importanne Galeriji u 3h52min >>

2. snimka prikazuje Jakova Sedlara kako izlazi iz lifta u 3h53m >>

3. snimka prikazuje kako BMW dolazi do rampe, rampa se diže, BMW se vraća natrag, a kroz rampu izlazi Mini Morris, to je bilo u 3h57 >>

Neven Barković, Andreja Hudika

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara