Šef ćelije Al Qaide osuđuje atentate u Madridu

Šef ćelije Al Qaide osuđuje atentate u Madridu
IMAD Eddine Barakat Yarkas, alias "Abu Dahdah", uhićen pod sumnjom da je šef ćelije terorističke mreže al Qaide u Španjolskoj, osudio je u ponedjeljak u pismu atentate u Madridu, ocijenivši ih "užasnim zločinom".

"Abu Dahdah", zatvorenik u Španjolskoj od studenoga 2001. godine, uhićen je po nalogu madridskog suca Baltasara Garzona koji ga sumnjiči da je šef ćelije al Qaide u Španjolskoj i da je pridonio pripremi atentata 11. rujna u SAD-u "ili je u najmanju ruku znao za to i pomogao različitim članovima" te terorističke organizacije.

"Atentati u Madridu, u kojima je poginulo 200 osoba, a ranjeno 1.500, divlja su i slijepa akcija koja nije donijela ništa dobro muslimanima", ističe Abu Dahdah u pismu koje je u njegovo ime objavio njegov odvjetnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
A kako piše španjolski dnevnik "El Pais", policija je objavila da je identificirala šest Marokanaca kao počinitelje madridskih atentata, od kojih je pet u bijegu, a šesti Jamal Zugam je među uhićenima u subotu.

Istražitelji smatraju da je videosnimka pronađena u subotu na kojoj nepoznati muškarac preuzima odgovornost za atentate u ime terorističke mreže al Qaede "autentična", dodaje "El Pais".

List piše da policija još uvijek ne zna identitet muškarca koji se pojavljuje na videokaseti.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara