Šef HDZ-a 1990: Milanović je prijatelj Bosne i Hercegovine

Šef HDZ-a 1990: Milanović je prijatelj Bosne i Hercegovine
Foto: Facebook

PREDSJEDNIK HDZ-a 1990 Ilija Cvitanović rekao je kako je novoizabrani hrvatski predsjednik Zoran Milanović prijatelj BiH te je izrazio očekivanje kako će snažno podržavati jednakopravnost tamošnjih Hrvata, uključujući pravo da biraju svoje političke predstavnike bez preglasavanja.

“Milanović će sigurno ostati zagovornik ravnopravnosti Hrvata u BiH i načela legitimnog političkog predstavljanja”, rekao je Cvitanović za mostarski portal Dnevnik.

Pojasnio je kako su njegove poruke kao premijera i političara, ali i kandidata za predsjednika Hrvatske tijekom kampanje bile principijelne i jasne.

Kaže da Milanović šalje jasne poruke

Čelnik druge najveće hrvatske stranke u BiH dodao je kako novi hrvatski predsjednik odlično poznaje odnose u toj zemlji te da se jasno odredio prema izboru Željka Komšića koji je preglasavanjem Hrvata od brojnijih Bošnjaka došao na poziciju hrvatskog člana državnog vrha Bosne i Hercegovine.

“Ono što je najvažnije, a tiče se Hrvata u BiH i same BiH, poruke gospodina Milanovića i za vrijeme premijerskog mandata, ali i u predsjedničkoj kampanji bile su vrlo jasne”, rekao je Cvitanović. Po njegovim riječima, od Milanovića očekuje i potporu bosanskohercegovačkom putu k Europskoj uniji.

”Milanović je prijatelj BiH, njezinog europskog puta i svih naroda i građana koji u njoj žive”, kazao je Cvitanović.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara