Šef Kluba HDZ-a: Na mjestu Žalac bih bio oprezniji...

Šef Kluba HDZ-a: Na mjestu Žalac bih bio oprezniji...
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

PREDSJEDNIK Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić izjavio je da je zadnji rok za donošenje Zakona o financiranju političkih aktivnosti, izborne promidžbe i referenduma danas ili sutra pa je sabor obvezan provesti raspravu i glasanje o tom Zakonu kako bi se izbori za Europski parlament mogli odvijati po novom Zakonu.

No Bačić je komentirao i slučaj ministrice Žalac te teške optužbe koje je ona iznijela na račun HDZ-a. Žalac je, naime, prije dva dana kazala kako misli da joj podmeće netko iz HDZ-a.

Bačić smatra da bi ministrica trebala biti opreznija u izjavama.

"Što se tiče ministrice Žalac, o tome je sve jučer u Bruxellesu rekao predsjednik vlade koji odlučuje o statusu ministara. Rekao je da ona radi na mjestu ministrice i da će HDZ na izborima 26. svibnja uvjerljivo pobijediti, osvojiti pet mandata i time zaključiti priču“, kazao je Bačić.

Upitan zanima li ga tko u stranci podmeće ministrici, kako ona tvrdi, uzvratio je da "ne zna niti ima saznanja da itko u HDZ-u podmeće gospođi Žalac“.

"Ako ona o tome ima saznanja, vrlo ću rado o tome raspraviti tamo gdje je jedino mjesto, a to je Predsjedništvo HDZ-a. Na njenom mjestu, ja to ne bih javno rekao. Pravilo je, ako imate s nekim problema, da razgovor obavite u četiri oka, a onda možete ići u zajednicu. Ja bih na njezinom mjestu bio malo oprezniji i to svakako ne bih rekao, ali ako ona ima nekakva saznanja, o tome ću vrlo rado raspraviti na tijelima stranke“, poručio je Bačić.

Kaže da on to ne bi rekao

Koliko je naljutila kolege u stranci, glasilo je pitanje na koje je Bačić kazao da nije radio anketu koliko je koga naljutila, dodavši ponovno da on to ne bi izjavio.

"Ako bih imao saznanja da mi netko na određeni način podmeće u mojoj stranci, o čemu nemam saznanja, ja bih to raspravio s osobom, stranačkim prijateljem na kojeg sumnjam. Ja to tako ne bih napravio, ali ako ona ima neka saznanja, o tome ću raspravljati i s gospođom Žalac na tijelima“, dodao je.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara