Šef McDonald'sa dobio otkaz, bio je u vezi sa zaposlenicom

Šef McDonald'sa dobio otkaz, bio je u vezi sa zaposlenicom
Foto: EPA

LANAC brze hrane McDonald's objavio je jučer da je njegov izvršni direktor Steve Easterbrook napustio tvrtku nakon što je utvrđeno da je imao sporazuman odnos sa zaposlenicom tvrtke.

McDonald's je priopćio da takav odnos krši politiku tvrtke. U priopćenju o odlasku s funkcije tvrtka navodi da je upravni odbor zaključio da je Easterbrook "pokazao loše rasuđivanje" kada je riječ o spomenutom odnosu.

Sam Easterbrook je priznao odnos o kojem je riječ u mailu upućenom zaposlenicima navodeći da je "to bila pogreška" te da se, "uzmu li se u obzir vrijednosti kompanije, i on sam slaže s upravnim odborom da je vrijeme da se makne s tog mjesta".

McDonald's nije naveo nikakve detalje o odnosu kojim su narušena pravila ponašanja u tvrtki pa tako ni o kome od zaposlenica je riječ. Odmah je imenovan i Easterbrookov nasljednik, Chris Kempczinski, koji je bio direktor McDonald'sa za Sjedinjene Države.

Easterbrook, Britanac, vodio je McDonald's za Britaniju i Sjevernu Europu prije nego li je u ožujku 2015. postao izvršni direktor i predsjednik cijele kompanije koja ima 38.000 restorana u više od 100 zemalja svijeta.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara