Šef Pentagona sastat će se s kineskim ministrom obrane

Šef Pentagona sastat će se s kineskim ministrom obrane
Foto: EPA

OBNAŠATELJ dužnosti američkog ministra obrane Patrick Shanahan planira se sastati s kineskim kolegom tijekom regionalnog summita obrane u Singapuru sljedećeg tjedna, rekao je danas jedan dužnosnik Pentagona.

Privremeni ministar obrane krenuo je u utorak na turneju po Aziji tijekom koje će posjetiti Indoneziju, Singapur, Južnu Koreju i Japan, navelo je ministarstvo u priopćenju.

U Singapuru će održati govor o strategiji obrane Sjedinjenih Država za indijsko-pacifičku regiju na regionalnom summitu obrane Shangri-La koji se održava svake godine u tom gradu državi.

SAD zamjera Kini naoružavanje u Južnom kineskom moru

Međunarodni institut za strateške studije IISS najavio je na svojoj stranici foruma dolazak kineskog ministra obrane Wei Fenghea u Singapur. Neimenovani dužnosnik Pentagona rekao je da je planiran odvojeni razgovor s kineskim ministrom u Singapuru.

Nova strategija američke obrane smatra Rusiju i Kinu dvjema velikim protivničkim silama Sjedinjenih Država.

SAD zamjera Pekingu militarizaciju u Južnom kineskom moru i redovno vodi operacije "slobodne plovidbe" u Tihom oceanu te nadlijeće međunarodni zračni prostor ili plovi ratnim brodovima blizu spornih arhipelaga.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara