Šef Westgatea o neradnoj nedjelji: Zabrana ne pomaže pravima radnika

Šef Westgatea o neradnoj nedjelji: Zabrana ne pomaže pravima radnika
Foto: Index

DENIS Čupić, direktor F. O. Grupe koja upravlja hrvatskim šoping centrom Westgate, na Facebooku piše o vladinom prijedlogu o 14 radnih nedjelja godišnje.

Podsjetimo, premijer Andrej Plenković najavio je kako će se, utvrdi li se da epidemiološki više nije nužna, zabrana rada nedjeljom ukinuti, no poručio je kako je on za to da nedjelja bude neradna.

Danas je ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat najavio da u javnu raspravu idu izmjene i dopune Zakona o trgovini po kojemu će 14 nedjelja biti radnih, a poslodavci će moći odabrati kojih će to 14 nedjelja biti.

Njegovo priopćenje prenosimo u cijelosti: 

"Zabrana nedjelje zakonom o trgovini ne pomaže pravima radnika, nadasve cementira ih, pa će plaće pasti kod onih koji su profitabilni, a kod ostalih ostati minimalci, nitko od radnika neće raditi manje. Nadasve, mogu se u nedjelju preraspodijeliti i na punjenje polica. Dalje, Horvat najavljuje ograničenje do koliko sati subotom trgovina smije raditi.

Sa svim tim mjerama najviše pomaže pograničnim slovenskim i BiH krajevima i što je najgore prekograničnom onlineu za koji nismo u stanju ni PDV naplatiti.

Da ne pitam kaj bi bilo da dođe Amazon i želi otvoriti automatiziranu trgovinu bez radnika te kaže a "Sunday"? Usput htio bih vidjeti tu analizu o neprofitabilnim nedjeljama i samo 14 profitabilnih te koje su to. Minimum je objava te analize", stoji u njegovoj objavi

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara