Šeici i milijarderi stigli u Zagreb: Počinje investicijski forum, gosti su "teški" preko 10 milijardi dolara

Šeici i milijarderi stigli u Zagreb: Počinje investicijski forum, gosti su "teški" preko 10 milijardi dolara

Foto: twentyfoursevennews.com

ŠEICI i milijarderi, od Perzijskog zaljeva do Australije, sletjeli su u Zagreb na međunarodni forum "Invest in Croatia".  Procjenjuje se da će danas i sutra u hotelu Westin boraviti poduzetnici teški više od deset milijardi dolara, a prvo ime na listi imućnih član je kraljevske katarske obitelji Mohamed Althani, šef tvrtke Qatar Connect.

Stiže svjetski kralj autodijelova: Hoće li Hrvatskoj konačno dovesti investicije autoindustrije?

Iz Kanade dolazi Frank Stronach, osnivač najveće kompanije za proizvodnju dijelova u automobilskoj industriji Magna International, čija imovina je prije pola godine procijenjena na 1,7 milijardi dolara.

Stronach bi, ako je vjerovati optimizmu kojega u vezi investicijskog foruma šire iz Vlade, trebao u Hrvatsku dovesti automobilsku industriju, koja nas godinama zaobilazi. Prema nekim najavama, na skup će doći i David Fass iz međunarodne investicijske banke Macquarie, jedne od najvećih u Australiji, a iz Čilea dolazi Davor Lukšić iz Lukšić grupe, koncerna pokojnog Andronika Lukšića koji je nedavno od Gorana Štroka kupio Jadranske luksuzne hotele.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska traži partnere u najbrže rastućim ekonomijama: Od Kine i Rusije, do Brazila i Indije

Vladin  potpredsjednik za investicije Domagoj Ivan Milošević u najavi foruma kazao je da je ovo prilika da Hrvatska ojača kontakte s najbrže rastućim gospodarstvima u svijetu, od Kine i Rusije do Brazila i Indije, te zemalja Perzijskog zaljeva i Turske.

Dvodnevni događaj je zamišljen kao predstavljanje potencijalnih prilika za investiranje u Hrvatskoj, jer Kosoričina vlada u tom segmentu bilježi katastrofalne rezultate. 

Na forumu se očekuje i Danko Končar, u zadnje vrijeme poznat po aferi s obitelji Cetinski, a inače najimućniji Hrvat koji se obogatio kupovinom rudnika po Africi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara