ŠEIK AL-SAMARRAI: ZARQAWI JE IZGOVOR ZA BOMBARDIRANJE

Visoki sunitski vjerski dužnosnik šeik Abdelghafur alSamarrai optužio je u petak američku vojsku da akcije "pristalica i članova grupe Abu Mussaba alZarqawija koristi kao izgovor za bombardiranje iračkih gradova".

"U jučerašnjem napadu neprijateljski su zrakoplovi bombardirali selo Zobu blizu Falluje pri čemu je poginulo više od trideset žena, djece i mladih, pod izgovorom da imaju informacije prema kojima se ondje nalaze al-Zarqawijevi pristalice, a zatim su izvijestili kako su oni pobjegli. To znači da na isti način, odnosno pod istim izgovorom mogu bombardirati i druge naše gradove i sela", rekao je al-Samarrai u petak tijekom velike molitve u džamiji Um al-Qora u Bagdadu.

"Kad biste imali informacije o mjestu na kojemu se nalazi al-Zarqawi i njegovi pristalice, zar ih ne biste pokušali uhititi?", zapitao se šeik, aludirajući na američke vojne snage.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema podacima iračkog ministarstva zdravstva u noćašnjim zračnim napadima na selo Zobu i jednu četvrt Falluje poginule su 44 osobe, a 27 ih je ozlijeđeno. U priopćenju američke vojske navodi se da je napad izveden "uz dopuštenje iračkog premijera Iyada Allawija", te da se sumnja da su "teroristi koji su bili cilj napada, nedavno počinili niz bombaških napada i drugih terorističkih akcija diljem Iraka".

(Hina) xmh ydv

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara