SDP želi izbore odmah!

SDP želi izbore odmah!

Foto: Mario Pusić (Cropix)

"GDJE je vaš suprug, u zatvoru. Vas treba biti sram. Vi se držite pristojnosti kao plesa oko štange", rekao je danas Vladimir Šeks koji je banuo na sjednicu Mandatno imunitetnog povjerenstva (MIP) u Saboru koje je danas raspravljalo hoće li zastupniku SDP-a Željku Jovanoviću skinuti imunitet zbog izjava da je HDZ zločinačka organizacija.

Pogrdne Šeksove riječi bile se upućene članici MIP-a i zastupnici SDP-a Gordani Sobol, dok predsjednika MIP-a Damira Sesvečan iz HDZ-a nije uopće reagirao na Šeksove izljeve bijesa koji je tražio da bude nazočan u prostoriji kao običan zastupnik. No, brzo je preuzeo inicijativu naglasivši svima da moraju glasati za skidanje imuniteta jer je Jovanović počinio "zločin iz mrženje". Sobol ga je htjela prekinuti, no Šeks joj odbrusio s upadicom o štangi.

Sjednica je prekinuta nakon što je Tomislav Čuljak gađao papirima Arsena Bauka iz SDP-a. Prije tog incidenta s četiri glasa za i pet protiv nije skinut imunitet Jovanoviću. Presudni glas došao je od SDSS-a koji ovaj put nije stao na stranu HDZ-a.

"Sabor i građani postali su taoci HDZ-a i njihove prljave kampanje"

"Vrijeme je da ovaj parlament prestane s radom jer je dio zastupnika prešao granicu normalnog ponašanja", kazala je to potpredsjednica SDP-a Milanka Opačić na konferenciji za novinare koju je nakon Šeksovog ispada održao SDP.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je kazala, HDZ želi napraviti presedan u Saboru jer pokušava verbalni delikt proglasiti kaznenim djelom.

Opačić je ocijenila da su Sabor i građani postali taoci HDZ-a i njihove prljave kampanje, te osudila seksistički napad Vladimira Šeksa. "HDZ sipa crnilo, blato i prljavštinu i SDP ne želi sudjelovati u tome i šovinističkim ispadima vladajućih", oštro je kritizirala Opačić. Agresija je eskalirala, kazala je, kada je jedan od zastupnika gađao njihovog zastupnika papirima.

U četvrtak ujutro Opačić je najavila sastanak kluba SDP-a na kojem će se, nakon konzultacija s koalicijskim partnerima, odlučivati o bojkotu rada Sabora.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara