"Šerif u New Yorku" odjahao u vječnost

NEDUGO nakon smrti Darrena McGavina, svijet je obišla vijest o nestanku još jedne američke televizijske ikone.

Associated Press je danas dobila obavijest kako je Dennis Weaver, glumac poznat po ulozi u popularnoj TV-seriji "McCloud", u petak u 82. godini života umro od raka.

Dennis Weaver, koji je u drugom svjetskom ratu služio kao mornarički pilot, oduvijek je sanjao o glumačkoj karijeri. Taj san mu se ostvario kada je u New Yorku postao učenikom slavnog "Actors Studia".

Svoje je vještine prvo koristio na televiziji, zahvaljujući čemu je postao zvijezdom "Gunsmokea", jedne od najpopularnijih i najdugovječnijih vestern serija ikada snimljenih.

I njegova najpoznatija uloga bila je uloga kauboja. U TV-seriji koja je na ekranima bivše Jugoslavije bila prikazivana pod naslovom "Šerif u New Yorku", Weaver je tumačio saveznog šerifa Sama McClouda koji iz pustinja Novog Meksika dolazi u urbanu džunglu New Yorka kako bi se protiv kriminalaca borio jašući na konju i bacajući laso.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon toga je Weaver nastupio u epskoj mini-seriji "Colorado", a 1983. godine je dobio velike pohvale za portret biznismena-ovisnika u TV-filmu "Kokain: ljudski otrov".

Od filmskih uloga, najpoznatija je ona koju je Weaver tumačio u "Dvoboju", režijskom debiju Stevena Spielberga.

Weaver je posljednjih desetljeća života bio prilično aktivan u pokretu za zaštitu okoliša. Iza sebe je ostavio suprugu, troje djece i troje unučadi.

D.A.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara