Šešelj: Đinđićev ubojica je zaslužio slavu Gavrila Principa

"JA VJERUJEM da je Zvezdan Jovanović lažno optužen, a da nije - uživao bi slavu Gavrila Principa u srpskoj povijesti", kazao je predsjednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj tijekom svjedočenja u Haagu.

Zvezdan Jovanović je za ubojstvo srpskog premijera Zorana Đinđića osuđen na 40 godina zatvora. Izjavu su njegove stranačke kolege zdušno prihvatili. "Naravno da je Šešelj u pravu. On to nije rekao na osnovu emocija , već je u to siguran. Za razliku od onih koji su osudili Jovanovića jer su bili natjerani, Šešelj barata isključivo činjenicama", izjavio je potpredsjednik SRS-a Milorad Mirčić za Press.

Mirčić je uvjeren da je Jovanović lažno optužen te da se to nije dogodilo, prema njemu, sigurno bi se našao u srpskoj povijesti. "Ne zaboravite, čovjek je tijekom rata u Bosni branio srpski narod", kazao je. Međutim, potpredsjednik DS-a Dragan Šutanovac Šešeljevu izjavu karakterizira kao skandaloznu, slično kao i potpredsjednik DSS-a Borko Ilić.

"Njegova izjava samo pokazuje da su politika i ideologija radikala ostale iste, bez obzira što se prikazuju kao umiveni", drži Šutanovac.

J.M.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara