Šešelj ponovo predsjednik srpskih radikala

SRPSKA radikalna stranka (SRS) u nedjelju je na kongresu u Beogradu za predsjednika ponovno jednoglasno izabrala haškog optuženika Vojislava Šešelja.

Kako su to zamislili radikali, zakletvu će Šešelj  položiti 10. studenog kada ga u haškom zatvoru namjeravaju posjetiti novoizabrani zamjenik predsjednika Tomislav Nikolić i predsjednik Izvršnog odbora SRS-a Dragan Todorović.

Na izbornom kongresu SRS-a Nikolić je izjavio da Srbija neće postati demokratska država dok radikali ne dođu na vlast, poručivši da radikali i kao opozicija "druge uče demokraciji".

"U Srbiji vladaju najgori, a najbolji su u opoziciji. Dok god najbolji ne dođu na vlast, Srbija će biti defektna demokracija", kazao je Nikolić.

On je od premijera Vojislava Koštunice zatražio hitno sazivanje sednice Skupštine Srbije, kako bi se vidjelo da li vladajuća koalicija ima potrebnu većinu za ostanak na vlasti, odnosno nastavak procesa privatizacije.

"Ako nema većine, ne smiju više ni litaru vode prodati iz Srbije, jer mi ćemo to poništiti poslje izbora", rekao je Nikolić i pozvao članove i simpatizere SRS-a da iziđu na referendum o novom ustavu Srbije, čiji je tekst, prema njegovim riječima, usvojen uz odlučujući doprinos radikala.

Vojislav Šešelj, četnički vojvoda koji je na predsjedničkim izborima u Srbiji 2002. dobio milijun glasova, a koji se za vrijeme ratova na području bivše Jugoslavije isticao neviđenim širenjem mržnje i propovjedanjem nasilja prema svemu što nije u skladu s Velikom Srbijom, postao je nadaleko poznat po svojim primitivnim ispadima za vrijeme sudskog procesa koji se protiv njega vodi u Haagu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara