Šešelj želi dva "milijuna dolara" od Haaškog suda

Šešelj želi dva "milijuna dolara" od Haaškog suda

NEKADAŠNJI četnički lider zahtjeva od Tribunala hitnu uplatu 2 milijuna dolara koja su mu potrebna za što kvalitetniju pripremu iznošenja odbrane u procesu koji se protiv njega vodi u Haagu.

Ovako visoki zahtjev Šešelj pravda širokom lepezom optužbi koje mu se stavljaju na teret, radi čega je morao angažirati tim od 25 "stručnih savjetnika obrane", na čelu kojih se nalazi, naravno, sam vojvoda.

Nekadašnji vođa "Belih Orlova" i srpskih Radikala tvrdoglavo nastavlja tražiti pravo da se sam brani pred Sudom, iako su mu dosad svi zahtjevi odbijeni.

Tvrdi da je plaćanje odvjetnika kojeg mu je sud dodijelio ustvari "pljačkanje fondova UN-a".

"Kao doktor pravnih znanosti sa dugogodišnjim iskustvom, ja sam najbolja moguća osoba za moju obranu", skromno će objasniti zahtjev.

Sud mu nije priznao zahtjev, jer je suprotno Šešeljevim proklamiranim pravnim vještinama, pisan u formi eseja, a ne u obliku pravnog dokumenta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Razlog njegovoj rastućoj nervozi je želja da mu suđenje, nakon što je već tri godine u pritvoru, konačno počne.

Sutkinja Carmel Agius uvjerila je Šešelja kako se i njoj žuri početi sa postupkom i obećala mu je da će naložiti početak krajem tjedna.

Šešelj je optužen za zločine protiv čovječanstva i teška kršenja ratnih prava i običaja počinjenih u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini između 1991 i 1993.Optužnica ga tereti za masovna ubojstva, mučenja, deportacije, etničko čišćenje i uništenja imovine.

Zvonko Alač

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara