Šetić: HDZ trenutačno ima potporu 30 posto biračkog tijela

SABORSKI zastupnik Nevio Šetić na današnjoj je konferenciji za novinare istarskog HDZ-a, ocjenjujući stanje u Hrvatskoj i Istri tijekom ove godine, ustvrdio kako ugled HDZ-a po svim anketama u biračkom tijelu raste i danas ima potporu od 30 posto biračkog tijela te predstavlja najjaču stranku u Hrvatskoj.

Šetić se osvrnuo i na zadnji popis stanovništva u Republici Hrvatskoj koji je pokazao da se od negdašnjih 37.000 Istrijana u tom popisu svega 8000 građana Istre izjasnilo Istrijanima. Po njegovoj ocjeni, takav pad deklariranih Istrijana pokazuje da je politika istrijanstva bila sterilna i beživotna, te kako je u Istri došlo vrijeme slobodnog izjašnjavanja po kojemu tu živi gotovo 75 posto Hrvata, a pojam se istrijanstva, ističe Šetić, sve više odbacuje.

Komentirajući, kako je rekao, najlošiju zastupljenost Istre u raspodjeli proračunskog novca za iduću godinu, Šetić je zaključio da je ta činjenica dokaz kako je IDS, vladajuća stranka u Istri, očigledno iscrpila svoju snagu i utjecaj.

Za predsjednika istarskog HDZ-a Marija Glavaša situacija u Hrvatskoj danas je teška budući da građani Hrvatske osjećaju zabrinutost i besperspektivnost te je ustvrdio kako je HDZ danas dovoljno snažna stranka koja može odgovoriti na sve izazove i probleme.

Tajnik Županijske organizacije HDZ-a Mario Bratulić istaknuo je da je istarski HDZ konsolidiran nakon unutarstranačkih izbora i prelaska nekolicine njihovih članova u Hrvatski blok, a za početak iduće godine najavio je intenzivne aktivnosti, dovršetak nove evidencije članova jer, po njegovim riječima, imaju sve više novih i mladih članova, a trebaju se pripremiti i za izbore u Novigradu gdje će istarski HDZ nastupiti s kvalitetnim kandidatima i programom.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara