Ševardnadze optužio Sorosa da je financirao njegov pad

Ševardnadze optužio Sorosa da je financirao njegov pad
BIVŠI gruzijski predsjednik Eduard Ševardnadze, prisiljen dati ostavku pod pritiskom oprobe, optužio je u interviewu ruskoj državnoj televiziji Rusija u nedjelju navečer američkog milijardera Georgesa Sorosa da je financirao njegov pad.

"Amerika je velika zemlja. Ima tisuće organizacija, a jedna od njih je Soroseva. Rusija ga je izbacila i dobro je učinila, jer se on loše ponaša. On nije za politiku", izjavio je svrgnuti predsjednik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Soros je već izrazio svoju viziju za Gruziju, a to je osigurati obnovu vlasti", objasnio je Ševardnadze. "To je Sorosov plan. Sve je bilo predviđeno unaprijed: koliko će novaca potrošiti, na koje nevladine organizacije može računati i s kojim američkim organizacijama može računati".

Soroseva fundacija je uključna u promociju civilnog društva i razvoj demokratskih ideja, posebice u zemalja bivšeg komunističkog bloka istočne Europe.

Njezini odnosi s Moskvom su bitno napetiji ove godine, posebice nakon što je organizacija uputila kritike nakon zatvaranja bivšeg glavnog direktora naftne skupine Jukos.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara