Sever poziva Sanadera da vlada što prije imenuje svoje predstavnike u GSV-u

PREDSJEDNIK Nezavisnih hrvatski sindikata Krešimir Sever, koji trenutno obnaša dužnost predsjednika Gospodarskosocijalnog vijeća (GSV), pozvao je danas premijera Ivu Sanadera da Vlada što prije imenuje svojih pet predstavnika u GSV.

Za Hrvatsku je važno socijalno partnerstvo i dijalog dignuti na višu razinu, što će utjecati i na podizanje razine društvenog povjerenja, pa stoga GSV treba što prije nastaviti s radom u uvjetima pravog socijalnog partnerstva i uvažavanja, ističe Sever u pismu Sanaderu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kako je Vlada već na prvoj sjednici najavila niz promjena koje će tražiti i prethodne promjene nekih zakona, a što će imati izravan utjecaj na socijalne partnere, sjednicu GSV-a trebalo bi održati u najkraćem mogućem roku.

Ne bi bilo dobro, niti je u duhu socijalnog partnerstva, započeti najavljene promjene bez savjetovanja i dogovora sa socijalnim partnerima, upozorava Sever.

On stoga moli hitan sastanak predsjednika GSV-a, dopredsjednika GSV-a iz redova poslodavaca, predstavnika Vlade i predstojnika Ureda za socijalno partnerstvo kako bi se utvrdilo vrijeme i pripremio dnevni red iduće sjednice GSV-a.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara