SFOR pronašao dokumente u Karadžićevoj kući

SFOR pronašao dokumente u Karadžićevoj kući
STABILIZACIJSKE snage u Bosni i Hercegovini (SFOR) potvrdile su u nedjelju kako na Palama tragaju za bivšim čelnikom bosanskih Srba Radovanom Karadžićem i njegovim pomagačima, a nešto prije podneva započeli su pretragu obiteljske kuće njegove kćerke Sonje.

"SFOR je reagirao na temelju informacije da se Karadžić nalazi u oblasti Pala", rekao je glasnogovornik SFOR-a Mathew Brock čiju izjavu prenose mediji Republike Srpske.

Dodao je kako u kući Karadžićeve kćerke Sonje, u kojoj živi i njegova supruga Ljiljana, vojnici pregledavaju sve dokumente i pisma koja mogu pomoći u razotkrivanju kretanja Radovana Karadžića.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako navode srpski mediji, iz kuće su iznesene tri vreće nepoznata sadržaja.

U akciji koja je na Palama počela u subotu, vojnici SFOR-a pregledavali su sva vozila koja su izlazila i ulazila u grad. Pretražen je i lokalni dom zdravlja, a njegova ravnateljica Mira Kaurin-Trifković novinarima je izjavila kako su vojnici SFOR-a tragali za ranjenom osobom osumnjičenom za ratne zločine koja bi mogla trebati liječničku pomoć.

Kako prenosi Tanjug, glasnogovornik SFOR-a Dennis Tagard kasnije je izjavio novinarima kako je u Karadžićevoj kući nađeno "dovoljno dokumenata" koji dokazuju da je srpski zločinac bio u redovitom kontaktu sa svojom obitelji, kao i s "unutrašnjom mrežom ljudi koji mu pomažu u skrivanju".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara