SFOR u Rogatici pronašao skrivene granate

PRIPADNICI stabilizacijskih snaga u Bosni i Hercehovini (SFOR) pronašli su i zaplijenili veću količinu topničkog streljiva skrivenog u jednoj tvornici tekstila u Rogatici, u istočnom dijelu Republike Srpske.

Kako je priopćeno iz zapovjedništva njemačko-talijanske borbene skupine koja nadzire prostor istočne Bosne, pripadnici redovitih postrojbi SFOR-a i vojne policije obavili su pretres tvornice ´Rotex´ u petak ujutro otkrivši tom prigodom veću količinu topničkih granata i detonatora.

U priopćenju se pojašnjava kako je pretres tvornice obavljen nakon dužeg nadziranja pogona ´Rotexa´ i pažljive provjere prikupljenih informacija.

Radnici tvornice u potpunosti su surađivali s pripadnicima SFOR-a tijekom pretresa koji je protekao bez ikakvih izgreda a svo otkriveno streljivo bit će uništeno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pripadnici SFOR-a prošle su godine otkrili ogromnu količinu minobacačkih granata također u pogonima tekstilne tvornice i tvornice duhana u Mostaru.

Nakon višemjesečne istrage mostarsko je općinsko tužiteljstvo ovoga tjedna i formalno podignulo optužnice protiv sedam osoba bošnjačke nacionalnosti.

Oni se terete za neovlašteno držanje oružja ili eksplozivnog materijala što se po Kaznenom zakonu Federacije BiH kažnjava zatvorom od jedne do deset godina.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara